Quedlinburgerii și 28 tone de aur. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Quedlinburgerii și 28 tone de aur. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai un talent deosebit, pe termen scurt, să faci lucrurile simple şi relativ accesibile. Minunea, ca orice minune, nu ţine mult aşa că azi poţi finaliza una, sau două-trei probleme. Atât!

3 iunie

 

Quedlinburgerii și 28 tone de aur. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 3 iunie s-au născut Josephine Baker, Jafferson Davies, Tony Curtis, Allen Ginsberg, Paulette Goddard, Suzi Quatro, Rafael Nadal, Eduard Caudella, Edmond Nicolau, Lucian Meţianu, Aurelian Temişan.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Luchilian, Ipatie, Pavel, Dionisie, Claudie şi Paula.

 

Nicio menţiune în calendarele vechi, în ”Kalendar„ o zi obişnuită de muncă.

 

Am primit o solicitare din partea Clubului Căutătorilor de Comori, un amalgam din mai multe ziare si reviste poloneze. Sunt rugat să verific, prin diplomații polonezi pe care îi cunosc veridicitatea informațiilor. Iată despre ce este vorba:

Locația a 28 de tone de aur din epoca nazistă, ascunse de Waffen SS în zilele ultime ale celui de-al Doilea Război Mondial, a fost identificată într-un palat aristocratic din Silezia Inferioară.

Se spune că aurul, în valoare de multe miliarde de euro, precum și alte obiecte de valoare se află la 60 de metri, sub pământ, în partea de jos a unui puț astupat, pe terenul Palatului Hochberg din Roztoka, lângă Wałbrzych.

Afirmația senzațională provine dintr-un jurnal de război, scris acum șaptezeci și cinci de ani de un ofițer SS Waffen sub pseudonimul Michaelis, care descrie operația de a ascunde comoara, la ordinul șefului SS Heinrich Himmler la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Jurnalul oferă detalii despre unsprezece locații din Silezia Inferioară și Opole unde se spune că sunt situate obiecte de valoare, inclusiv aur, artefacte religioase și monede de aur și argint, precum și artă din Germania, Polonia, Franța, Belgia și Rusia.

Jurnalul dezvăluie că locația din Roztoka ar deține depozite de aur ale Reichsbank din Breslau, acum orașul polonez Wrocław, și obiecte de valoare aparținând persoanelor private din Silezia de Jos depuse la Waffen SS pentru păstrare în timp ce Armata Roșie se apropia în anul 1945.

Se spune că în alte locații descrise în jurnal, sunt artefacte religioase culese de organizația Ahnenerbe a lui Himmler, articole legate de proiecte speciale ale SS și artă furată din întreaga Europă, inclusiv portretul unui bărbat tânăr, opera capitală a lui Raphael.

Existența jurnalului de război a apărut în martie anul trecut, când o fundație din Opole, numită Podul Silezia, a anunțat că a primit jurnalul de la partenerii săi din Germania. Germanii au vrut să ofere jurnalul națiunii poloneze drept scuze pentru crimele din cel de-al Doilea Război Mondial.

Fundația a spus că partenerii săi sunt o societate secretă creștină din Quedlinburg, un oraș mic din Saxonia-Anhalt, membrii care sunt urmașii ofițerilor SS Waffen, care au fost și membri ai elitei aristocratice din perioada anterioară WW2.

Roman Furmaniak, care conduce fundația Podul Sileziei, a dezvăluit acum câteva zile că locația din Roztoka este prima dintre cele unsprezece ascunzători descrise în jurnal.

Printre documentele predate fundației se află o hartă. „Pe baza instrucțiunilor pe care le-am primit de la Quedlinburgers, cred că am localizat fântâna în terenul palatului”, a declarat Furmaniak pentru oficialitățile poloneze.

Ne puteți urmări și pe Google News