„Puștiul Antifa” s-a predat poliției, condus de „Mami” și „Tati” (VIDEO)

„Puștiul Antifa” s-a predat poliției, condus de „Mami” și „Tati” (VIDEO)

Brian Jordan Bartels, de 20 de ani, din Pittsburg, suspectat de poliție pentru incitare la violență în timpul unui protest, a fost condus de părinții săi la secție, pentru a se preda.

Autoritățile din Pittsburg investigau distrugerea unui vehicul de tip SUV al poliției, când au primit un pont anonim de la un coleg de serviciu de la Amazon, care l-a recunoscut pe Bartels în înregistrările de la fața locului, scrie Pittsburgh Gazette.

Mașina a fost incendiată după ce a fost mânjită cu vopsea dintr-un spray, sâmbătă, în ciuda prezenței polițiștilor călare care se străduiau să împrăștie mulțimea.

Potrivit unei plângeri penale și mărturiilor unor martori oculari, o femeie a încercat să-l oprească pe Bartels să distrugă SUV-ul, dar acesta i-a arătat degetul mijlociu și a început să spargă geamurile mașinii.

După ce Bartels a fost identificat, poliția a obținut un mandat de percheziție la domiciliul acestuia, duminică, și, cum nimeni nu răspundea, a spart ușile din fața și spatele casei.

Au fost descoperite două arme, șase sprayuri cu vopsea și hanoracul purtat de Bartels la manifestație, potrivit ziarului din Pittsburgh.

Tânărul de 20 de ani s-a predat luni, fiind condus la poliție de părinții săi și de un avocat. Reporterii locali au încercat să îi pună întrebări, însă Bartels, care a fost numit de presă „Puștiul Antifa” („Antifa Kid”) i-a ignorat, intrând în secție.

Bartels riscă mai multe capete de acuzare, printre care comportament infracțional, vandalism instituțional și incitare la violență.

Evenimentele care au avut loc la Pittsburgh în timpul weekendului sunt similare cu situația din întreaga țară, unde numeroase proteste legate de moartea lui George Floyd, în timpul imobilizării sale, lunea trecută, de către poliție, s-au produs în marile orașe americane.

Protestele au degenerat rapid în violențe, jafuri și haos. Zeci de mii de membri ai Gărzii Naționale au fost desfășurați pe întreg teritoriul Statelor Unite, încercând să restabilească ordinea.

Mai mulți oficiali ai administrației Trump, în frunte cu președintele însuși, au acuzat că la originea vandalismelor stă Antifa, o organizație de extremă stânga de tip anarhist.

Într-o postare pe Twitter, duminică, Donald Trump a anunțat că Antifa va fi declarată organizație teroristă.