GESAC a făcut o evaluare a pagubelor provocate sectorului cultural de către măsurile guvernelor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

GESAC a făcut o evaluare a pagubelor provocate sectorului cultural de către măsurile guvernelor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Carisma ta este la maximum, aşa că poți avea rezultate favorabile în tot ceea ce înseamnă convingere și cucerire. Sigur, dacă te interesează astăzi, domeniul.

28 mai

 

GESAC a făcut o evaluare a pagubelor provocate sectorului cultural de către măsurile guvernelor. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac.

 

Pe 28 mai, în calendarul creștin-ortodox fix sunt Sfinţii: Eutihie  din Melitina, Nichita Mărturisitorul şi Alexandru. În cel mobil este Înălțarea Domnului. Ziua Eroilor.

 

Cred că mai mulți dintre domniile voastre s-ar fi așteptat la o dizertație asupra Înălțării, sigur, câțiva prieteni de corespondență au și cerut acest lucru. Dar eu studiez de vreo treizeci de ani altceva -transformarea omului în ființă de lumină. Sigur și documentat, cu mărturii clare și mai presus de orice îndoială a fost faptul că Iisus s-a transformat în ființă de lumină, cu puteri nemaivăzute. Mă tem că acest proces al lui Dumnezeu este prea greu pentru o sărmană ființă muritoare. Acum vreo doi ani am primit traducerea unui manuscris copt care spunea clar că procesul transformării în ființă de lumină, pe acest Pământ i-a fost rezervat doar Lui Iisus Hristosul. Până la urmă ca și în căutarea Sfântului Graal, sau a Lăncii Destinului, ca și multe alte cruciade spirituale, nu este important atingerea scopului - ci Calea, Căutarea, evoluția spirituală.

 

Nimic în „Kalendar”, aşa că o să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit astăzi ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Se împlinesc astăzi exact 112 ani de la nașterea sa. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în anul 1964. Anul în care am plecat spre Pamir, ca să-l fotografiez pe Yeti. Am ajuns până la Ruse. Este o poveste lungă, aşa că probabil că v-am spus-o!

 

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... care se pierde în ceață, după Brexit.  „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi şapte de filme şi opt actori au personificat operele lui Fleming. Fără să-l pomenesc pe Johnny English!

 

Personal, prefer filmele de început, cele cu Sean Connery şi Roger Moore. Scoţianul juca serios, te trecea un fior când se uita la tine din marele ecran. Femeile îl adorau, atât în film cât mai ales în afara lui. Un tip care trăiește periculos, un agent secret autorizat să ucidă, dar care nu este chiar rău şi ştie să se poarte cu doamnele! Roger Moore, Dumnezeu să-l odihnească, a adus acel zâmbet şi ochii rotunzi a mirare că cineva chiar doreşte să-l împuşte! Și modul acela voit comic, jocul dublu – ei, haide-haide, nu este decât un film, trebuie să ne simțim bine!

 

Am toate cărţile lui Fleming, unele în ediţii rare, în original, cât şi ecranizările. Ele fac deliciul nopţilor când amintirile nu mă lasă să dorm. O amintire îmi aduce aminte de un film, anumite scene din film îmi evoca alte amintiri...

 

„God Speed, Mr. Bond!”