Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră. Cine primește gratuit măști de protecție

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră.  Cine primește  gratuit măști de protecție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat o ordonanță de urgență pentru sprijinirea persoanelor care nu își permit să-și cumpere măști de protecție.

Nelu Tătaru a declarat că mai multe categorii de persoane vor primi gratis măști de protecție. Printre acestea, se numără pensionarii ale căror venituri sunt de până la 704 lei și persoanele cu handicap care au venituri exlusiv din prestații sociale.

„Menționze că se acordă un număr de 50 de măști pentru fiecare persoană, timp de două luni(...) În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită Direcției de Sănătate Publică (DSU)  lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate în trei zile, Direcția de Sănătae Publică va trebuie să livreze către autorități aceste măști”, a spus Nelu Tătaru.

„Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, fiind obligatorie în spațiile închise, în transport sau la locurile de muncă. Aceste măștri trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a conchis Ministrul Sănătății.

Ne puteți urmări și pe Google News