Bill Gates, victima teoriile conspirației? De ce îl apară presa globalistă cu atâta foc?

Bill Gates, victima teoriile conspirației? De ce îl apară presa globalistă cu atâta foc?

Că vrem sau nu să acceptăm, printre cauzele care au dus la o explozie a teoriilor conspirației se află și presa mainstream. Mai précis, faptul că din “câinii de pază ai democrației” jurnaliștii s-au transformat în niște apărători ai status-quo-ului politic și economic. Investigațiile au dispărut, în schimb odele și cultul personalității sunt la ordinea zilei.

Caracterul combativ al presei se îndreaptă acum împotriva celor care-și permit să spună că în spatele gesturilor de filantropie ale elitelor nu se află întotdeauna generozitatea, ci adesea interese measchine.

În încercarea de a trimite orice critică în derizoriu, jurnaliștii amestecă laolaltă opinii cât se poate de rezonabile și punctuale (puterea lui Bill Gates asupra OMS, atenția nejustificat de mare acordată poliomielitei) cu acuzații imposibil de probat sau absurde despre planurile de depopulare a Pământului  sau implantarea de cip-uri prin vaccin.

Numai că marele public simte că ceva nu e în regulă cu această religie dedicate proslăvirii multimiliardarilor și încearcă să-și ia informații de unde poate, mai ales că presa sistemului nu citează, adesea, nici măcar o singură opinie critică la adresa magnaților,

Ne puteți urmări și pe Google News

Credeți că exagerez? Citiți materialul publicat de La Libre Belgique!

Bill Gates "a creat Covid-19", dorește "depopularea Pământului", "implantarea de microcipuri populației": afirmații false ca acestea, împărtășite de milioane de ori, explodează literalmente pe Internet.

Celebrul miliardar american a devenit ținta favorită a teoreticienilor complotului, ale căror postări au beneficiat de o vizibilitate sporită de când cu pandemia și circulă pe Internet în diverite variante și versiuni.

Co-fondatorul Microsoft, care a devenit filantrop, este "un fel de păpușă voodoo în care complotiştii din toate părţile lumii înfig ca pe nişte ace diversele lor teorii" , explică pentru AFP Rory Smith, director de cercetare la First Draft, o rețea de mass-media care conduce proiecte împotriva dezinformării.

Dezinformare virală

O "sperietoare", e de părere și Whitney Philips, de la Universitatea Americană din Syracuse, despre miliardarul american, angajat de douăzeci de ani, prin intermediul Fundației Gates. în campaniile de vaccinare și lupta împotriva epidemiilor.

Printre altele, un videoclip în limba engleză, care îl acuză, printre altele, că ar vrea "să elimine 15% din populație" prin intermediul vaccinurilor și a implantului de microcipuri, a obținut aproape două milioane de vizionări pe YouTube în mai puţin de două luni!

Aceste acuzații au "explodat" între ianuarie și aprilie, notează Rory Smith, în asemenea măsură încât, potrivit "New York Times, dezinformarea în limba engleză care îl vizează pe Bill Gates este acum cea mai virală din toate informațiile referitoare la Covid-19,o boală care a făcut peste 300.000 de morți în întreaga lume.