Pentru imigranți, adio restricții! Guvernul italian a lăsat lucrurile în plata Domnului!

Pentru imigranți, adio restricții! Guvernul italian a lăsat lucrurile în plata Domnului!

De la stânga (La Repubblica) la dreapta (Il Giornale), presa italiană este plină de articole despre lipsa totală de implicare a guvernului italian în ceea ce privește redeschiderea fluxului de imigrație. Guvernul de la Roma nu se mai ocupă nici de aranjamentele internaționale, nici de cererile care vin din teritoriu. Pur și simplu, guvernanții par să lase lucrurile în plata Domnului, cu toate riscurile privind sănătatea publică care există. Iată ce scrie La Repubbllica!

 

“Insula Lampedusa a fost luată cu asalt. Marţi, de dimineaţa până seara, au debarcat patru nave cu imigranţi, iar aproximativ două sute de persoane s-au alăturat celor o sută care, de două zile, sunt adăpostite pe digul Favaloro, într-un singur cort.

Situația de pe insulă pare să fi scăpat de sub control, fiind imposibilă aplicarea măsurilor anti-Covid. Iar vremea bună dă de înţeles tuturor că sosirile de-abia au început.

Ne puteți urmări și pe Google News

De mai multe zile, primarul Salvatore Martello a cerut Ministerului de Interne să se aducă o navă care să fie ancorată ​​în apropierea insulei.

La  bordul acestei nave, primarul ar putea  să-i găzduiască pe imigranții care sosesc, Astfel,  nu ar fi silit să-i lase să pună piciorul pe insula, ceea ce ar permite protejarea cetăţenilor din Lampedusa. Primarul nu a primit, însă, niciun răspuns.

Cei aproximativ 150 de migranți salvați săptămânile trecute de ONG-urile Alan Kurdi și Aita Mari, şi-au terminat perioada de carantină și vor trebui găzduiţi în centrele de primire, în așteptarea reluării relocărilor în Europa. Luni, nava a intrat în portul Palermo, însă au putut coborî decât femeile și copiii”.

Povestea începută de La Repubblica e continuată de ziariștii de la Il Giornale. Din câte se pare, Guvernul de la Roma a uitat să apeleze și la sprijinul european care i s-a oferit în materie de imigrație.