Cine va câștiga sprintul european pentru descoperirea unui vaccin împotriva Covid-19?

Cine va câștiga sprintul european pentru descoperirea unui vaccin împotriva Covid-19?

În timp ce cazurile confirmate de coronavirus depășesc 2,5 milioane de infectați în întreaga lume, cercetătorii fac  eforturi disperate pentru descoperirea unui vaccin. În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de trei țări europene au anunțat că vor începe să facă teste de imunizare pe oameni.

Potrivit TGCOM24 din Italia, o echipă de cercetători de la Universitatea Berna din Elveția anunță  că elvețienii ar putea fi imunizați începând cu luna octombrie.

Martin Bachmann, care conduce un grup de experți de la diferite universități elvețiene. a anunțat că dezvoltă un așa-numit vaccin sintetizat genetic, bazat pe particule similare virusului.

Aceste vaccinuri - utilizate pentru hepatita B, de exemplu - funcționează prin eliminarea proteinei pe care virusul o folosește pentru a se atașa de o celulă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Planificăm să imunizăm primele persoane în august și, apoi, să efectuăm o mare vaccinare în octombrie", susține Bachmann.

Potrivit expertului, noul coronavirus este stabil din punct de vedere genetic și, spre deosebire de gripă, este foarte posibil să nu necesite mai mult de un vaccin pentru o perioadă relativ lungă de timp.

"Strategia noastră este să obținem imunizarea cel puțin a întregii populații elvețiene în următoarele șase luni și, prin urmare, să începem să producem vaccinul pentru piața globală. Acesta este un obiectiv ambițios, dar vă asigur că avem o șansă mare", a adăugat Bachmann.

Nici englezii nu vor să renunțe la mândria de scăpa umanitatea de noul coronavirus, anunță Euronews.