Dezastru pentru turismul din Spania. Hotelurile și restaurantele, închise până la Crăciun

Dezastru pentru turismul din Spania. Hotelurile și restaurantele, închise până la Crăciun

Ministrul Economiei din Spania a avertizat că hotelurile, barurile şi restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun din cauza pandemiei. .

Spania este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de coronavirus. Ministrul Economiei, Yolanda Diaz, a anunţat că Guvernul iberic are pregătit un plan de reactivare a forţei de muncă, ce se va desfăşura în două etape şi avertizează că acest plan va dura până la finalul anului.

"Ministerul Muncii şi Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepţionalitate atenuată, care va dura până în această vară şi normalitate atenuată, care va dura până la sfârşitul anului", a transmis ministrul Economiei din Spania.

Prima etapa va include redeschiderea industriilor textile în această vară, iar a doua etapă constă în repornirea industriilor din sectorul turismului, şi anume redeschiderea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor, etapă care se va desfăşura la finalul anului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, sâmbătă, că va cere Parlamentului o a treia prelungire cu 15 zile a stării de urgenţă, adică până la data de 9 mai, arată romaniatv.net.

Sanchez doreşte, pe de altă parte, să relaxeze restricţiile impuse copiilor, cărora li se va permite să iasă din locuinţe după 27 aprilie, dar această permisiune va fi „limitată şi supusă unor condiţii, pentru a se evita contagierea".