Iohannis, avertisment dur pentru cei care au încălcat legea: Să nu stea liniștiți!

Iohannis, avertisment dur pentru cei care au încălcat legea: Să nu stea liniștiți!

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra afacerilor ilegale pe bani publici care se fac în această perioadă de criză. Președintele a avertizat că, toți cei care au comis nereguli și ilegalități nu trebuie să stea liniștiți. Totodată, președintele a spus că statul trebuie reașezat pe temelii solide, astfel încât să devină funcțional, în slujba cetățenilor.

Șeful statului a preciza că toți cei care au comis ilegalități în perioada stării de urgență vor răspunde în fața legii. În declarația sa, Klaus Iohannis a subliniat necesitatea de a întări statul de drept și de a restructura serviciile publice pentru a elimina clientelismul politic și pentru a-l face funcțional.

„Există multe autorităţi locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partidul politic din care provin. Sunt oameni de bună credinţă, care au lăsat deoparte interesul partizan, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă, cu mediul economic, pentru a găsi cele mai bune soluţii la nivelul comunităţilor în care trăiesc. Dar, din păcate, avem şi exemple negative. Am însă încredere că autorităţile competente vor rămâne vigilente şi vor analiza fiecare sesizare şi fiecare neregulă", a afirmat şeful statului

Klaus Iohannis a arătat că pentru a progresa şi pentru a recupera din pagubele produse de epidemie, este nevoie ca România să fie restartată și reașezată pe temelii solide.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sistemul sanitar este primul, dar nu este singurul care nevoie de o reaşezare profundă. Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susţinut şi mobilizare maximă am reuşit să ne adaptăm rapid şi să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ţinută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost, astăzi, mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depăşim aceste momente de criză, pentru că este esenţial ca România să devină o ţară care le asigură cetățenilor săi toate condiţiile pentru o viaţă decentă şi sigură”, a mai spus președintele.