Țările care au introdus măsuri restrictive, trebuie să le abroge de urgență. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Țările care au introdus măsuri restrictive, trebuie să le abroge de urgență. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Aspectele negative ale planetelor colective indică o posibila lipsa de interes a celor din jur, faţă de tine. Nu îi judeca, au problemele lor, aşa că poţi să-ți faci un weekend cum vrei tu! Sunt Floriile, nu uita.

11,12 aprilie

 

Țările care au introdus măsuri restrictive, trebuie să le abroge de urgență. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 11 aprilie s-au născut Joel Gray, Jill Gascoine, James Parkinson, Sir Henry Creswicke Rawlinson (a descifrat cuneiformele), Samuel Schwabe, Tricia Helfer, Virgil Mazilescu, Mirela Fugaru. Pe 12 aprilie s-au născut:   David Letterman, Montserrat Caballe, Hardy Kruger, Bobby Moore (Robert Frederick), Florin Zamfirescu, Daniel Danielopolu, Tudor Teodorescu-Branişte.

Pe 11 aprilie, în calendarul creștin-ortodox fix sunt sfinţii: Calinic de la Cernica, Antipa şi Trifina. În calendarul mobil este Sâmbăta lui Lazăr, Pomenirea Morților. În calendarul creștin-ortodox fix, duminică, 12 aprilie, sunt Sfinții: Sava de la Buzău și Vasile Mărturisitorul, episcop de Parion. În cel mobil este Intrarea Domnului în Ierusalim, a 6-a duminică din Post, a Floriilor. Toate ale praznicului. Un miliard și două sute de milioane de creștini sărbătoresc Sfinții Paști. Cei uniți cu Roma. Mai puțin Martorii lui Jehova și alte câteva turme rătăcite.

Sâmbătă, o sărbătoare ciudată în ”Kalendar”, în calendarul vechi al poporului: Sărbătoarea Dinţilor. Este aşa de veche că nu s-a calchiat nicio sărbătoare creştină. Doar se spune că Sf. Antipa, pe care îl pomenim astăzi, „e vindecător de dinţi şi de măsele”.

Am primit, cu întârziere, curierul de Bruxelles, enorm, uriaș, referenta de specialitate care îmi traduce și aranjează corespondența, a intrat în concediu, iar înlocuitoarea ei încă nu știe că sunt un singur om, un amărât de pustnic în rodaj, cu șapte căței, pe deasupra.

 

Dar este organizată, referenta de la Bruxelles, și a făcut imediat legătura dintre două știri Euractiv, pe care le dau în continuare, citez:

 

ANCOM, autoritatea română pentru telecomunicații a lansat platforma informatică www.aisemnal.ro  care arată acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul țării. Aplicația permite utilizatorilor să afle gradul de acoperire cu semnal 2G, 3G sau 4G pentru toți operatorii mobili activi pe piața din România.

La 31 martie ac, ANCOM a anunțat că Furnizorii de servicii de comunicații, Orange și Vodafone, au achitat fiecare contravaloarea în lei a sumei de 30 milioane euro pentru prelungirea licentelor pe care le dețin în banda de 2100 MHz. Astfel, ANCOM a prelungit licențele deținute de cei doi furnizori care sunt acum valabile pentru perioada 1 aprilie 2020 – 31 decembrie 2031. Taxele de licența, în valoare totala de 60 milioane euro, sunt virate catre bugetul de stat.

În cazul RCS&RDS si Telekom Romania Mobile Communications, taxa de prelungire a fost stabilita la echivalentul în lei a 25 milioane Euro pentru fiecare. Cei doi operatori trebuie sa achite taxa pâna cel mai târziu data de 30 noiembrie 2021, dupa aceea urmând a fi extinse și licențele acestora.

Orange, Telekom și Vodafone utilizeaza banda de 2100 MHz pentru furnizarea de rețele și servicii UMTS/3G, iar RCS&RDS pentru furnizarea de rețele și servicii UMTS/3G și LTE/4G.

 Ca urmare a aplicării Decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României care stabileşte în sarcina ANCOM atribuţii specifice în vederea înlăturării sau limitării accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, ANCOM va pune în aplicare măsurile din decretul prezidențial în strânsă colaborare cu instituțiile abilitate.

Potrivit dispozițiilor Ministerului Afacerilor Interne, furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut vor putea fi obligați prin decizie a ANCOM să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire. În cazul în care acest lucru nu este posibil sau persoanele care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire nu sunt din România, ANCOM poate obliga furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului să blocheze, imediat, accesul utilizatorilor din România la respectivul conținut.

Conform celor mai recente date statistice ale ANCOM, la jumătatea anului trecut, în România erau 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, din care 84% erau conexiuni 3G și 4G, și 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila.

 

Referenta de la Bruxelles a pus trei semne mari de exclamare și a prins, deasupra, următoarea știre, citez: