O știre despre jurnaliștii de televiziune, foarte urât mirositoare. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

O știre despre jurnaliștii de televiziune, foarte urât mirositoare. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

O zi obositoare, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor, cu siguranţă despre proiecte de sezon cald!

6 aprilie

 

O știre despre jurnaliștii de televiziune, foarte urât mirositoare. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 6 aprilie s-au născut James Watson, Harold Edgerton, Harry Houdini, Anthony Fokker, D.W. Douglas, Gerry Mulligan, Buch Cassidy, Gustave Moreau, Al. George, Cornel Constantiniu, Gheorghe Zamfir.

 În calendarul creştin ortodox fix sunt Sfinţii: Irineu, Eutihie, Platonida şi Grigorie Sinaitul. În „Kalendarul” vechi, al dacilor, nimic de semnalat, nimic de sărbătorit.

 

După cum raportează ”The Washington Post”, supereroii există, în carne și oase și mulți, foarte mulți mușchi! Un studiu recent, făcut de FBI arată că pe teritoriul Statelor Unite ale Americii își desfășoară activitatea, cu succes, nu mai puțin decât 216 supereroi. Majoritatea lor este înregimentată în ”Real Life Super Hero Movement” un fel de sindicat profesional al vigilenților.

Seattle este supravegheat de ”Phoenix Jones” un afro-american, fost infanterist marin, din trupele de commando. Cinci nopți pe săptămână îmbrăcat în costumul lui de supererou și mascat - costum care aduce puțin, puțin mai mult, cu Batman - Phoenix Jones patrulează, uneori împreună cu câțiva prieteni, cartierele cu probleme. De când acționează supereroul, furturile din mașini au scăzut cu 22%, bătăile între găștile de cartier nu au mai avut loc, iar dealerii de droguri au trebuit să plece din calea lui.

DC's Guardian”, cu un costum stars and stripes, ca și Captain America, patrulează cu băieții lui, zona dubioasă din spatele Capitoliului. Românii americani știu despre ce cartier vorbesc.

În Minneapolis este ”RazorHawk” un luptător profesionist, un ”pro wrestler” neînvins cincisprezece ani la rând. Niciun răufăcător nu vrea să-l întâlnească!

Să nu-l uităm pe Dark Guradian care păzește Central Park din New York. Are un obicei rău, foarte rău! Îmbrăcat numai în negru se strecoară noaptea lângă drogați sau dealeri de droguri și le urlă în ureche cu un amplificator de 500 W: "This is a drug-free park!" Bun, le face și o poză cu un flash orbitor, luat de la armată. La terminarea turei se duce la secția de poliție și depune pozele.

Și exemplele pot continua, sunt și multe femei supereroine, dar nu patrulează niciodată singure. De exemplu CatWoman și WonderGirl. Ceea ce este de menționat este că sunt mulți, foarte mulți, supereroi afro-americani. O fi vorba de politic corect?

Nu de puține ori un supererou a fost adus la spitalul de urgență cu plăgi împușcate, sau cu un cuțit înfipt în spate. Spre lauda medicilor, ei lăsau tot și se ocupau cu prioritate de supererou, îl peticeau și îl puneau cât mai repede în stare de... supererou! Pe lângă costumele caracteristice și măștile asortate, supereroii sunt echipați ca pentru război. Veste antiglonț din kevlar, gulere rezistente la străpungere, cotiere și genuchiere din aliaje de titan, jambiere și plăci de armură din plasticul folosit la F-117. Armamentul este divers, de la electroșoc și tonfă la tunul Gattling de 30 mm.

Probabil că o parte dintre domniile vostre, dragi lupi, padawani și hobbiți o să obiectați că acești supereroi își fac de cap, fac singuri dreptate. Ei bine, greșiți grav! America este o țară liberă. Vigilenții supereroii își desfășoară activitatea sub incidența celui de al doilea Amendament: ”cetățenii americani pot forma miliții și pot purta arme spre apărarea lor, a altora și a proprietății”. Un Mare Juriu a consfințit legalitatea activității supereroilor în anul 1998 și a autorizat funcționarea Real Life Super Hero Movement.

Ceea ce este de domeniul anecdotic, este că un grup de ”Terminatori” de pe vremea când Arnold Terminatorul era guvernator, vorbim despre Statul California, ei bine, grupul a făcut ordine exemplară în cartierul pe care-l locuia, din Sacramento. Ca urmare prețul proprietăților de acolo a crescut cu 45% pe piața imobiliară, fiind o zonă sigură!