Nava-spital USNS Comfort „într-o bulă”. Interzisă bolnavilor de coronavirus

Nava-spital USNS Comfort „într-o bulă”. Interzisă bolnavilor de coronavirus

Nava-spital USNS Comfort care a intervenit deja în zone de conflict şi de catastrofe naturale, a sosit la cheiul newyorkez din Manhattan luni, și este pregătită să primească până la 1.000 de pacienţi, dar nu va lua niciun bolnav de COVID-19.

Spitalul pe apă a început să primească primii bolnavi, dar intenţionează să se izoleze „într-o bulă" pentru a nu risca prezența la bord a persoanelor contaminate cu noul coronavirus, potrivit responsabilului său medical, căpitanul Patrick Amersbach, citat de AFP.

Vineri seara, ea a primit 21 de pacienţi, potrivit responsabilului cu presa al navei, căpitanul de corvetă Amelia Umayam.

„Considerăm că USNS Comfort este într-o bulă”, a explicat căpitanul Amersbach, indicând că membrii echipajului nu sunt autorizaţi să coboare de pe navă în timp ce vasul este la chei.

Pacienţii sosesc direct din spitale newyorkeze şi vor fi examinaţi în prealabil pentru a se asigura că nu sunt purtători de coronavirus.

Pentru moment, nici măcar rudele pacienţilor nu sunt autorizate să urce la bord.

„Suntem pe cale să instituim” un protocol pentru ca o rudă să poată face o vizită unui bolnav, spune responsabilul medical de pe Comfort, "pentru că nimeni nu vrea să fie private de familia sa".

Oraşul New York a înregistrat 56.289 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus de la declanşarea pandemiei şi 1.867 de morţi.

Centrul Congreselor Javits Center, situat în apropiere de locul unde amarată nava Comfort, transformat în spital de campanie de armata americană, urma de asemenea iniţial să nu primească pacienţi afectaţi de COVID-19, dar în cele din urmă va trebui să-i găzduiască, scrie Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News