Virusul ăsta este o chinezărie, trebuie să se strice, nu? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Virusul ăsta este o chinezărie, trebuie să se strice, nu? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În weekend trebuie să-ţi faci programul tău, fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul negativ al celor din jur. Trebuie să desparţi mistificările, minciunile, de realitate!

4,5 aprilie

 

Virusul ăsta este o chinezărie, trebuie să se strice, nu? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 4 aprile s-au născut Anthony Perkins, Andrei Tarkovsky, Valeriu Ciobanu, Ştefan Tăpălagă. Pe 5 aprile s-au născut: Bette Davis, Spencer Tracy, Gregory Peck, Herbert von Karajan, Colin Powell, Agneta Faltskog (ABBA), Romulus Vulpescu, Fănuş Neagu, Marius Lăcătuş, Ioan Ursu, Şerban Georgescu.

În calendarul creștin ortodox, pe 4 aprilie sunt Sfinții: Iosif imnograful, Gheorghe din Maleon, Zosima și Platon, iar pe 5 aprilie sunt Sfinții Teodul și Agatopod, Victorin și cei împreună cu el. Nimic în ”Kalendar”. Sâmbătă, 4 aprilie, este Pomenirea Morților.

Am avut un schimb de epistole cu un mare doctor, medic legist. M-a luminat în multe privințe, făcându-mă să exclam că tot ceea ce s-a scris pe problemă este ”fake news”. M-am cam speriat și eu nu mă sperii ușor, dar explicațiile bunului doctor, CUM funcționează Covid-19 au fost un duș rece pentru mine. Și să nu mă culc pe o ureche că am mutația genetică CCR5-Delta32. Domnia sa spunea că toată lumea se va îmbolnăvi, mai devreme sau mai târziu, dar 20-30% nu vor avea niciun simptom, vor fi doar purtători. 1-2% vor muri. Asta înseamnă că în România s-ar putea să înceteze din viață peste o sută de mii de persoane, contrazicându-l pe generalul de la SMC, care spune ceva de câteva mii. Și că virusul Wuhan este extraordinar de instabil, suferă mutații rapide. Brusc mi-a revenit umorul, păi dacă virusul ăsta este o chinezărie, trebuie să se strice, până la urmă, să devină inofensiv și să ne lase în sărăcia noastră!

Dar să vă reamintesc pe scurt sfaturile de viață lungă ale doctorului Focșeneanu din Atena, date mie când urma să plec în Orient și Asia. Mâinile spalate cu săpun obișnuit, numit de Marsilia, cât mai des. Dacă ai fost afară și te-ai întors în casă, și înaintea meselor, mâinile se spală chirurgical, timp de cel puțin trei minute, și de trei ori cu săpun. Săpun solid, nu lichid. Tăiați unghiile scurt, piliți-le cu grijă. Evitați să vă atingeți fața, cât sunteți afară. Pâinea se flambează prin flacăra aragazului, fructele și legumele se spală în jet, mai multe minute, unii le țin în soluție dezinfectantă, dar nu recomand, te apucă burta. Apa filtrată cu filtru cât mai bun, cu ioni de argint și osmoză, ar fi indicat. Hainele de afară se scutură pe balcon sau în curte, dacă este un posibil contact se bagă în mașina de spălat. Măștile de tifon. Cele chirurgicale, de hârtie, sunt o glumă. După cum spunea simpaticul dr. Mercola, bune doar la jefuitul băncilor. Și dacă tu ești bolnav, să nu contaminezi pe cei din jur. Masca N95 este cea corectă, dar nu toată lumea are acces la așa ceva, se pot confecționa măști foarte bune din bumbac, mai multe straturi, care sunt și lavabile. Mănuși, da, dar atenție cum le scoți și unde le arunci. Îmbrăcăminte și încălțăminte cât mai protectoare, gluga pe cap, cum este la modă, nu este o idee rea. Nu mai consumați dulciuri, chinezăria asta este ahtiată după zahăr. De aceea, cei cu diabet au probleme. Stați cât mai mult la soare, 43% din români au curți, iar mulți dintre ceilalți au balcoane. Mâncați bine, dar nu mult. Și mai ales, nu vă lăsați supuși negrei entropii, fiți optimiști și bucuroși! Sunt sigur că o să trecem și de chinezăria asta! Ciuntiți, mai săraci, cu un ochi care plânge și altul care râde, dar o să trecem! Cu asta ne-am ocupat aici în ultimii patru-cinci mii de ani, am supraviețuit!

De comun acord cu doi medici, eu am stabilit un minim de hapuri de luat. Atenție, este pentru cazul meu, trebuie să vă sfătuiți cu un medic, care vă cunoaște beteșugurile și vă poate sfătui competent și prietenește. Dimineața, pe stomacul gol, beau trei înghițituri de sevă de mesteacăn. Apoi, după masa principală, pe la mijlocul zilei, mestec o pastilă de Vitamina C600 cu propolis, iau câte o pastilă de Magneziu, Zinc și Crom, două pastile de Ginseng Siberian, D3 5000 unități, merge și de 3000, o pastilă de Cârcel Stop și una de Melatonină, cu o oră înainte de culcare, adică pe la ora două dimineața. Acesta este medicația stabilită pentru creșterea imunității și sprijinirea unui organism încă tonic, dar uzat de multele călătorii în zone de risc medical, în 54 de țări.