Țeapa WhatsApp Gold a început din nou să iasă la lumină. Cum poate fi evitată

Țeapa WhatsApp Gold a început din nou să iasă la lumină. Cum poate fi evitată

WhatsApp Gold este o înșeătorie care a reușit să păcălească o mulțime de utilizatori în 2016, dar care a început să faci noi victime.

Aceasta se presupune a fi o variantă premium a aplicației standard WhatsApp, folosită de celebrități. Acum, a început din nou să circule pe rețelele sociale, iar utilizatorilor le sunt promise opțiuni extra și li se oferă un link pentru a fi accesat. Însă, acest link nu este decât o trimitere către un software malițios pentru descărcare.

WhatsApp Gold și-a făcut din nou apariția pe rețelele sociale, tocmai pentru a câștiga „clienții” care sunt în izolare în timpul pandemiei de coronavirus. Oamenii sunt atrași de denumirea „Gold” a aplicației mai ales că în această perioadă comunicarea online este cea mai sigură în contextul Covid-19.

În 2019, de exemplu, un malware pentru opțiunea Gold a aplicației era pus la pachet într-un videoclip denumit Martinelli. Odată deschis acest videoclip, telefonul persoanei primea un malware, lucru care ducea resetarea teleonului la setările din fabrică. Multe persoane țepuite în acest caz susținea că „nimic din ceea ce vei face nu îți va repara telefonul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă înșelătorie similară este videoclipul intitulat „The Dance of the Pope”, care presupune reformatarea telefonului victimei. Opțiunea forwarding a aplicației standard WhatsApp, cea care îți permite să dai mai departe un mesaj pe care l-ai primit într-o conversație, poate fi facilă pentru distribuirea rapidă a videoclipului cu malware, așa că e bine să fii atent la tot ce primești pe chat, indiferent că vine de la persoane care îți sunt apropiate sau nu.