Exclusiv. Măsuri secrete luate de autorități, dacă epidemia crește în intensitate

Exclusiv. Măsuri secrete luate de autorități, dacă epidemia crește în intensitate

Dincolo de procedurile și măsurile comunicate până acum de către autorități în bătălia cu Coronavirusul, s-a elaborat și un plan de acțiune pentru momentul în care numărul cazurilor de infectați va crește. Evenimentul zilei a aflat în exclusivitate câteva informații despre ce se pregătește deja.

Problema spațiilor de cazare a celor care trebuie să stea în carantină după ce s-au întors în țară din Italia sau din alte zone contaminate este stringentă. Deja s-a vorbit de căminele de la ASE care au fost  pregătite pentru primirea celor infectați.

 Evenimentul zilei a aflat în exclusivitate

Din surse credibile am aflat că au fost eliberate și pregătite camerele sportivilor de la Dinamo, situate în complexul de pe șoseaua Ștefan cel Mare. Sunt spații ce aparțin de Ministerul de Interne, instituție implicată activ în gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Se pare că și Ministerul Apărării va proceda la fel. În țară, astfel de centre de carantină au fost stabilite în hoteluri private (exemple – hotelul lui Radu Mazăre din Mamaia sau un hotel din apropierea Capitalei), banii închirierii fiind suportați de Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul zilei a aflat în exclusivitate

Tot pe surse am aflat că de la conducerea a două grădinițe de stat s-au cerut relații despre ce capacitate de pregătire a mâncării există în bucătăriile acestor unități preșcolare, în această perioadă când sunt închise pentru copii.

În acest moment, în România sunt în carantină peste 1.500 de persoane, iar autoizolate la domiciliu și monitorizate sunt aproape 13.000.  Valul de români care s-a repatriat în ultimele 3-4 zile este  mult mai mare.