Urgia a trecut, chinezii sar în ajutorul italienilor

Urgia a trecut, chinezii sar în ajutorul italienilor

China sare în ajutorul Italiei, țara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus și anunță că-i va furniza echipamente medicale. Totodată, experți chinezi vor oferi italienilor asistență în confruntarea cu epidemia provocată de virusul ucigaș.

Italia va primi echipamente medicale din partea Chinei pentru a-și spori capacitatea de tratament, având în vederea extinderea epidemiei de coronavirus. Italia este cel mai afectat stat din Europa, bilanțul îmbolnăvirilor și al deceselor fiind imens.

China urmează să trimită experţi şi materiale în Italia, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe chinez. Un transport care include 10.000 de ventilatoare pulmonare, 2 milioane de măști pentru față și 20.000 de costume de protecție a plecat deja din China și urmează să ajungă în Penisulă, a anunțat thetimes.co.uk.

Noile echipamente sunt necesare având în vedere creșterea exponențială a cazurilor de îmbolnăviri. Medicii italieni au apreciat ventilatoarele trimise de China ca fiind aur curat, având în vedere că numeroși pacienți se confruntă cu dificultăți respiratorii severe. În urmă cu o săptămână, o altă companie chineză, Xiaomi a donat Italiei măști de tip FFP3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns joi în Italia la 15.113 şi cel al deceselor provocate în această ţară de Covid-19 la 1.016, a anunţat Protecţia Civilă italiană,.

În prezent 1.153 de pacienţi sunt la terapie intensivă, faţă de 1.028 miercuri. Alte 1.258 de persoane sunt considerate vindecate. Lombardia rămâne regiunea cea mai afectată, cu 744 decese şi 6.896 persoane testate pozitiv, urmată de Emilia Romagna, cu 146 decese şi 1.758 cazuri.