Coronavirusul îi îngrozește pe eurodeputați. Ce decizie au luat greii de la Bruxelles

Coronavirusul îi îngrozește pe eurodeputați. Ce decizie au luat greii de la Bruxelles

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis, joi, anularea ședinței plenare programată la Strasbourg pentru săptămâna viitoare și organizarea acesteia la Bruxelles, din cauza epidemiei legate de coronavirus.

„Având în vedere evoluția epidemiei Covid-19 în Franța, am decis ca plenara de săptămâna viitoare să fie organizat la Bruxelles", a informat el într-o scrisoare către grupurile politice.

Ședința plenară a Parlamentului ar fi trebuit să aibă loc de luni seară până joi. Câteva grupuri politice și-au exprimat dorința de a transfera sesiunea de la Strasbourg la Bruxelles din cauza progresiei epidemiei în Franța, suscitând temerea că politicienii vor rămâne blocaţi la Strasbourg timp de 14 zile, potrivit unei surse parlamentare.

Asistenții deputaților, care locuiesc în cea mai mare parte la Bruxelles, și-au exprimat această dorință, potrivit aceleiași surse. Parlamentul European are 705 de deputați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un al șaptelea deces în Franța al unei persoane infectate cu noul coronavirus a fost confirmat joi seară de Ministerul Sănătății, în timp ce 138 de cazuri noi au fost depistate încă din ziua precedentă, ceea ce a adus la 423 numărul persoanelor infectate.

Belgia are 50 de persoane infectate, dintre care doar două la Bruxelles, și niciun deces, potrivit ultimului număr de joi al serviciului federal de sănătate.

SURSA: RADOR