Borcea dă lovitura pe piața imobiliară. Primăria a aprobat

Borcea dă lovitura pe piața imobiliară. Primăria a aprobat

Proiectul imobiliar privind construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva, a fost aprobat de Primăria Capitalei.

Planul Urbanistic Zonal, care prevede construirea acestor blocuri de locuit pe o suprafață de 26.400 de metri pătrați, aparține Elenei Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, și lui Călin Violeta, sora lui Cristian Borcea.

Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Capitalei, a semnat avizul de urbanism pentru acest proiect pe 27 ianuarie 2020.

Din document reiese că proprietarii vor să construiască un ansamblu rezidenţial cu blocuri de 14 etaje, având 45 de metri înălţime. Construcţiile ar urma să ocupe 45 la sută din suprafaţa terenului. Blocurile ar urma să fie construite la o distanță de 30 m față de malul lacului. Ansamblul va avea 30% spațiu verde.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2017, Cristian Borcea și Violeta Călin au apărut în dosarul retrocedărilor, în care a fost inculpat fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu.

Fostul edil a fost judecat, însă instanța a decis, în 2017, încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescripția generală a răspunderii penale. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Înalta Curte, iar dosarul se află pe rol, potrivit romaniatv.net