BREAKING NEWS. Al patrulea caz de coronavirus în România, confirmat

BREAKING NEWS. Al patrulea caz de coronavirus în România, confirmat Spitalul Victor Babeș Timișoara. Sursa foto: Arhiva EVZ

La Timișoara a fost confirmat al doilea caz de infecție cu coronavirus, acesta fiind al patrulea la nivel național. Este vorba de un pacient.

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunțat că pacientul a fost preluat în cursul zilei de marți cu izoleta. ”Prima probă a fost negativă, testarea pentru a 12-a zi a ieşit pozitivă. A fost preluat cu izoleta la Spitalul Victor Babeş, unde va rămâne până la vindecare. Mai era izolat şi cu patru membri ai familiei, urmând ca şi aceştia să fie testaţi astăzi şi mâine să vedem rezultatul testelor. Toţi cei care au fost în contact direct cu femeia de 38 de ani au fost testaţi, testele sunt negative, urmând să-şi facă şi ei perioada de izolare, cu retestări.

Știrea inițială:

”Una dintre persoanele testare astăzi este pozitivă”, a informat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

”În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia.

Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.

Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.