Rețetă pentru Postul Paștelui. Paste cu sos de roșii și măsline
- Carmen Alecu
- 1 martie 2020, 07:40
O rețetă de paste este una dintre cele mai simple soluții pentru o masă gustoasă și sățioasă.
Pentru această rețetă de post, poți folosi orice tip de paste (tagliatelle, penne, spaghetti, farfalle, bucatini, fusilli, tortellini sau chiar tăiței). Dacă nu ai prea mult timp să stai în bucătărie, poți să gătești această rețetă de paste cu sos de roșii și măsline. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 300 g paste
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- 400 g roșii decojite în suc de roșii
- 100 ml vin alb
- 150 g măsline negre
- oregano, sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet.
Într-o tigaie adaugă ulei și pune la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După ce ceapa a devenit sticloasă, adaugă vinul îndoit cu apă și lasă să fiarbă înăbușit timp de 10 minute.
Adaugă și măslinele, sucul de roșii și roșiile tăiate cubulețe. Lasă totul la foc mic 15-20 de minute, până se îngroașă, după care se adaugă sare, piper și oregano după gust.
Pune pastele fierte într-un bol, adaugă sosul de roșii cu măsline și amestecă ușor. Poți să le servești călduțe sau reci. Poftă bună!