Breaking News. Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Capitală

Breaking News. Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Capitală

Vlad Voiculescu va deschide lista de candidați ai Alianței USR-PLUS la Consiliul General al Municipiului București. Decizia a fost luată într-o ședință a staff-ului de campanie a PLUS și urmează să fie anunțată public.

Candidatul PLUS pentru Primăria Generală, Vlad Voiculescu, a decis să se retragă din competiția internă pentru desemnarea candidatului Alianței și să accepte primul loc pe lista candidaților la Consiliul General. Surse politice din PLUS au confirmat informația pentru Evenimentul Zilei.

După ce Ludovic Orban a anunțat susținerea PNL pentru candidatura sa la funcția de primar general, Nicușor Dan a declarat că îi va propune lui Vlad Voiculescu o funcție de viceprimar, în echipa sa.

Într-o postare pe Facebook, președintele PLUS, Dacian Cioloș i-a reproșat lui Nicușor Dan că a negociat în secret cu liberalii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei. O «lovitură» de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban, a postat Dacian Cioloș.

Cu toate acestea, el a precizat că PLUS va rămâne un partener constructiv deoarece este important ca cetățenii să afle că în spatele unui candidat există un plan coerent, o echipă, proiecte și soluții, pentru a transforma Bucureștiul într-un oraș înfloriitor: „Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan și o echipă competentă care să-l poată implementa. Orice înțelegere trebuie să păstreze acest proiect și oamenii care i s-au alăturat”.

Vlad Voiculescu a rămas pe dinafară, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că-l va susține pe deputatul independent Nicușor Dan la Primăria București. Practic, prin această decizie, liberalii le-au impus celor din USR și PLUS viitorul candidat la Primărie.