Soldații lui Putin se sinucid pe capete. Când nu mor în mașină...

Soldații lui Putin se sinucid pe capete. Când nu mor în mașină...

Sinuciderile și accidentele rutiere fatale constituie o pondere ridicată a deceselor din armata rusă. Parlamentarii de la Moscova au spus marți că cifrele alarmate sunt în conformitate cu datele prezentate de Ministerului Apărării.

„Militarul rus este preocupat de rata mare de sinucideri și decese în accidente de circulație, precum și de decesele cauzate de încălcarea regulilor de siguranță, prăbușirile de avion și înecuri”, a spus deputatul Dumei de Stat, Valery Rashkin.

Organizația non-profit Mother’s Right estimează că până la 44% din decesele în rândul deținuților militari sunt sinucideri, în timp ce doar 4% se întâmplă pe linie de serviciu. Datele oficiale situează numărul personalului armatei ruse la 1,9 milioane, aproximativ 80% dintre aceștia fiind acuzați de diverse infracțiuni.

Rashkin a spus că a obținut datele de la ministrul adjunct al Apărării, Valery Gerasimov, ca parte a unei solicitări oficiale.

Raportul lui Gerasimov vine pe fondul reînnoirii concentrate asupra culturii militare rusești care a supraviețuit în ciuda reformelor răspândite introduse în urmă cu un an. Anul trecut, un criminal rus a dat vina pe spionul său pentru că a ucis, prin împușcare, opt colegi soldați.

 

Ne puteți urmări și pe Google News