Cazul Khachaturyan. Acuzația de omor, retrasă! Decizie fără precedent în Rusia

Cazul Khachaturyan. Acuzația de omor, retrasă! Decizie fără precedent în Rusia

Acuzele de omor împotriva surorilor rusoaice Khachaturyan care și-au ucis tatăl „violator” în timp ce acesta dormea au fost eliminate eliminate

Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan - în vârstă de 19, 18 și 17 ani când l-au ucis pe Mikhail Khachaturyan, 57 de ani - au afirmat că au suferit ani de „tortură și abuz sexual” din partea „tatălui lor pedofil și tiran”.

Surorile au recunoscut că tatăl lor era drogat, dormea într-un fotoliu și nu le-a amenințat direct, atunci când i-au luat viața în 2018, cu cuțitul său de vânătoare și un ciocan.

Acest caz șocant a împărțit Rusia în două, după ce s-a aflat că cele trei surori au fost torturate și violate de către tatăl lor de-a lungul multor ani de zile. În timp ce jumătate din Rusia susținea că fetele ar trebui să fie eliberate, cealaltă jumătate cerea închiderea lor pe viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi, procurorii ruși au ordonat anchetatorilor să renunțe la acuzațiile de omor împotriva surorilor Khachaturyan. Conform themoscowtime.com, anchetatorii declaraseră luna trecută că intenționau să le acuze pe fete de omor premeditat, cu o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare.

Procurorul șef adjunct al Rusiei a refuzat să aprobe rechizitoriul cazului Khachaturyan, pentru că anchetatorii nu au ținut cont de abuzul tatălui asupra fetelor. „Acest lucru înseamnă sfârșitul urmăririi penale a surorilor Khachaturyan”, a declarat avocatul Alexei Parshin care le reprezintă, pentru Agenția TASS.

Criticii ruși susțin că sistemul legal al Rusiei închide ochii când vine vorba de abuzurile domestice și că, astfel, le forțează pe victimele abuzurilor să se apere și să-și facă dreptate singure.