Ce spune Cătălin Predoiu despre protocoale

Ce spune Cătălin Predoiu despre protocoale

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a vorbit, marți, despre protocoale și despre colaborarea parchetelor cu alte instituții.

Invitat marţi seară la EuropaFM, ministrul justiţiei a răspuns întrebărilor privind problema protocoalelor, despre care spune că nu a fost suficient dezbătută.

„O spun și procurorii care au fost la interviu. Nu poți să aneantizezi nevoia de cooperare între unitățile de parchet și alte instituții pe orizontală. Că ele trebuie să fie transparente, în limita legii, nu e îndoială. Ce formă ia, rămâne de văzut. În acest moment, ea scârțâie”, a declarat ministrul Predoiu.

El a mai spus că este nevoie de o cooperare cu alte instituţii, în condiţiile în care infractorii devin tot mai agresivi. „Își dispută teritoriile pe stradă cu săbiile în mână și uneori cu pistoalele în mână. Dispar oameni și nu mai știm ce se întâmplă cu ei. Eu deocamdată văd, ca ministru al Justiției, că drepturile cetățenilor români sunt din ce în ce mai încălcate de către cei care comit infracțiuni”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News