Gălățeanul care s-a trezit cu Poliția pe cap după ce a mâncat o rață

Gălățeanul care s-a trezit cu Poliția pe cap după ce a mâncat o rață

Un incident de cascadorii râsului a avut loc în satul Victoria, județul Galați, unde s-a trezit cu polițiștii pe cap că a vânat și mâncat o rață.

Bărbatul a vânat o rață, dintr-o specie din care mai sunt puține exemplare, fără a știi ca peste câteva zile se va trezi cu Poliția la ușă. Încă nu este clar cum a vânat omul rața cu gât roșu, dar este foarte clar că aceasta purta un transmițător, și așa au ajuns autoritățile în curtea omului, după ce acesta trimutea semnale din curtea omului. ”Lună extrem de neagră pentru o specie protejată - gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date ...la câine. Lângă bucăți din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii”, scriu pe facebook, reprezentanții Societății Ornitologice Române.

Situația este cu atât mai gravă cu cât biologii susțin că au reușit să identifice zece exemplare de rațe cu gât roșu, care purtau emițătoare de localizare prin satelit, din care trei au dispărut din decembrie și până acum. Toate rațele identificate purtau nume, cea mâncată de bietul gălățean, fiind Emilia.

În cursul lunii decembrie alte rațe cu gât roșu, în speță Alexa și Serghei, au dispărut fără urmă. Prima, o femelă, a fost monitorizată prin satelit, dar după ce a parcurs 8.500 de kilometri, din stepele Kazastanului și până în România, a mai fost găsit doar emițătorul, și nici urmă de rață. Specialiștii spun că emițătorul ar fi căzut în zona unde a fost localizat și rața a reușit să supraviețuiască.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre Serghei nu se mai știe nimic din 17 decembrie 2019, când emițătorul a emis ultimul semnal din Balta Albă, din Delta Dunării. Rățoiul a venit din Peninsula Tamir în Delta Dunării, unde ornitologii nu au mai găsit nimic, nici rață și nici emițător.