Australia, în stare de urgență. S-a creat un mega-incendiu. VIDEO

Australia, în stare de urgență. S-a creat un mega-incendiu. VIDEO

Chiar dacă vremea s-a mai răcit, incendiile continuă să-și facă de cap în Australia. Mai multe focare s-au unit, punând probleme pompierilor și autorităților implicate în lupta cu flăcările. Cu toate acestea, aceștia speră ca temperaturile să se mențină la un nivel scăzut pentru ca zonele incendiate să fie izolate.

În noaptea de vineri, trei focare s-au unit  și au creat un „mega-incendiu" în regiunea muntoasă Snowy Mountains, la frontiera statelor Victoria şi New South Wales (NSW) acoperind o zonă de peste 6.000 de kilometri pătraţi.

Este al doilea incendiu de proporții  - după cel din Gospers Mountain, produs la vest de Sydney şi care a mistuit o zonă de şapte ori mai mare decât suprafaţa portului Singapore – care dă emoții autorităților îngrijorate că și alte focare ar putea fuziona, în ciuda ploilor.

„Sperăm ca descărcările electrice, furtunile uscate şi trăsnetele să nu provoace şi alte incendii”, a declarat Shane Fitzsimmons, şeful Serviciului Rural al Pompierilor din NSW, la o conferință de presă susținută la Sidney. Autoritățile au anunțat că, deşi ultimele incendii au a distrus mai multe proprietăţi, de această dată nu s-au înregistrat victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Australia a profitat sâmbătă de o uşoară scădere a temperaturilor în sud-estul ţării pentru a controla peste o sută de incendii care devastează regiunea, după o nouă zi de caniculă în ajun care a provocat fuziunea mai multor focare, relatează EFE.

În următoarele zile, serviciile meteorologice anunță că vremea va continua să se răcească, iar pompierii speră că vor reuși să izoleze unele focare și să le stingă.  îndiguirea unor focare.

Până în prezent, incendiile de pădure care au izbucnit în septembrie anul trecut s-au soldat cu 26 de morţi și cu distrugerea a peste 2.000 de case. Flăcările au distrus o suprafață de două ori mai mare decât cea a Belgiei. Totodată, se estimează că un miliard de animale sălbatice au pierit sau au rămas fără habitat.