Noi arestări în dosarul crimei din Piața Constituției. Breaking news.

Noi arestări în dosarul crimei din Piața Constituției. Breaking news.

Numărul interlopilor ajunși în spatele gratiilor în urma omorului comis la data de 29 septembrie a.c. din faţa Palatului Parlamentului, a ajuns la zece.

Deși violențele au avut loc la o aruncătură de băţ de Parchetul General şi de Serviciul Român de Informaţii, un rol important în identificarea suspecţilor l-au avut înregistrările video suprinse de camerele de supraveghere din zonă, dar şi filmele înregistrate de martori, cu ajutorul telefoanelor mobile.

Iniţial,doar şase persoane au fost puse sub învinuire, ca ulterior alți patru interlopi să fie arestați. Ancheta este însă în plină desfăşuare și nu este exlcus ca în dosar să apară nume noi.

Reglarea de conturi care s-a produs în în Piața Constituției, chiar în fața Palatului Parlamentului, a fost plănuit în detaliu de agresorii ucigași, astfel că imediat după scandal, făptașii ar fi fugit cu două mașini, un bolid de culoare neagră și un SUV, ambele cu numere false. Spre exemplu, autoturismul de teren avea montate niște plăcuțe de înmatriculare furate de pe o mașină Dacia Logan.

Ne puteți urmări și pe Google News

La scurt timp după ce au părăsit locul faptei, aceștia ar fi schimbat numerele false, cel mai probabil cu cele originale, mai ales că polițiștii împânziseră zona și opreau toate autoturismele care semănau cu cele descrise de martori. Acest amănunt demonstrează că autorii știau de la început ce aveau de făcut și elaboraseră un plan menit să îngreuneze munca autorităților.

Anchetatorii au stabilit că scandalul ar fi fost provocat de niște neînțelegeri legate de una sau două prostituate, exploatate pe teritoriul Marii Britanii. Creierul operațiunii ar fi fost un anume Alexandru Varvaroi, care ar proveni din mediile interlope ale sectorului 2. Acesta își sunase rivalul și îl chemase la o „discuție”, iar cel de-al doilea, știind că are de a face cu un om deosebit de periculos, ar fi ales ca locație Piața Constituției, unde știa că este plin de camere de supraveghere și unde credea el că Varvaroi va ezita să-l atace.

Cu toate acestea în urma răfuielii, un bărbat a murit, cu craniul zdrobit, anunță spynews.ro.