Meteo. Vreme anormală în România. Temperaturi neobișnuite pentru luna noiembrie

Meteo. Vreme anormală în România. Temperaturi neobișnuite pentru luna noiembrie

Vremea în weekendul 9-10 noiembrie. Vești bune pentru cei care și-au stabilit ieșiri în weekend: vremea va fi deosebit de caldă pentru luna noiembrie. 

În weekend, vremea va fi deosebit de caldă la nivel național, în toate regiunile, atât sâmbătă, cât și duminică.  Potrivit lui Dinu Mărășoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperatura pentru cele două zile de weekend avea valori între 16 și 24 de grade Celsius.

"Pentru ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, aşteptăm o vreme în general frumoasă şi care se menţine deosebit de caldă pentru această dată, dacă avem în vedere valorile termice din cursul după-amiezii cu maxime între 16 şi 24 de grade. Valorile de 24 de grade sunt aşteptate în sudul Munteniei şi al Dobrogei şi minimele de sâmbătă spre duminică vor fi pozitive, în general între 4 şi 14 grade. Singurul fenomen pe care îl aşteptăm sâmbătă ar fi ceaţa, care însă va apărea doar trecător şi la nivel izolat, dacă ne gândim la răspândirea ei teritorială. De asemenea, să mai menţionăm că vântul poate avea unele intensificări la munte şi în sudul Banatului", a declarat Mărăşoiu, potrivit Cancan.

În București, temperatura medie va fi sâmbătă de 22-23 de grade Celsius, iar duminică, temperatura va rămâne caldă, cu temperaturi pozitive incluviv pe timpul nopții. Duminică, pe timpul zilei, se vor înregistra temperaturi de 21-22 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Pentru ziua de duminică, temperaturile se menţin practic în acelaşi ecart, deci maxime între 15 şi 24 de grade, minime între 4 şi 15 grade. Aşadar, vorbim tot despre o vreme deosebit de caldă pentru această dată mai ales în sud-estul ţării şi în cursul după-amiezelor. Singura modificare este faptul că vor apărea ploi locale în partea de vest şi nord-vest a ţării, încă din cursul după-amiezei. Noaptea se extind mai mult către centru, dar izolat vor apărea şi în partea de sud, sud-est şi de est a teritoriului", a declarat Mărășoiu.