Cât de pregătită este România pentru un alt episod Colectiv. Răspunsul ministrului Sănătății

Cât de pregătită este România pentru un alt episod Colectiv. Răspunsul ministrului Sănătății

Autoritățile au fost luate prin surprindere în 2015, când a avut loc tragedia de la Colectiv. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că în acest moment, spitalele sunt mult mai bine pregătite, în cazul în care un eveniment nefericit de o asemenea amploare va avea din nou loc. 

"Bineînțeles că sunt mai pregatite autoritățile. Din păcate, nu pot fi pregătite pentru un număr atât de mare de victime. Și cred că nicio țară din Europa nu cred că poate fi pregătită pentru număr atât de mare de victime, dar s-au făcut pași importanți pe care putem să-i demonstrăm, există. Inclusiv procesul de îngrijire s-a îmbunătățit calitativ, pentru că medicii au fost la specializări în străinătate, în Franța și încă mai merg", a declarat Sorina Pintea pentru Digi24.

Totodată, Pintea a dat asigurări că românii nu au motive să se îngrijoreze nici în privința personalului,

"Nu există probleme de personal (...) Există 23 de paturi pentru pacienți și 10 paturi pentru copii. În 2015 aveam 10 pentru adulți și 10 pentru copii", a declarat Pintea pentru sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorina Pintea, critici dure la adresa PNL

Sorina Pintea a lansat critici dure la adresa guvernului propus de către Klaus Iohannis. Potrivit programului de guvernare, PNL dă dovadă de nepricepere.

"În ceea ce privește programul de guvernare, denotă o necunoaștere a proiectelor aflate în derulare și reiese că spitalele trebuie închise. Necunoașterea legislației și a proiectelor este ceva foarte grav. Cred că nu este rea voință", a declarat Pintea la Digi24.