Fără șoferi la volan. Premieră într-un mare oraș din România

Fără șoferi la volan. Premieră într-un mare oraș din România

În zona centrală a municipiului Cluj- Napoca vor circula anul viitor primele autobuze din România fără șofer, în cadrul unui proiect pilot.

Premieră în transportul public din România! Anul viitor în Cluj- Napoca vor circula autobuze fără șofer, acesta fiind primul municipiu unde se va întâmpla acest lucru, anunță digi24.ro. Acest lucru va fi posibil ca urmare a derulării unui proiect pilot, autobuzele fără șofer urmând să asigure transportul în centrul orașului.

„Am declanşat un proiect pilot la Cluj - care înseamnă confirmarea brandului de oraş al inovării, inteligenţei artificiale, al dezvoltării, cercetării şi IT-ului - şi cu această dimensiune pragmatică referitoare la punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără şofer, după modelul celor care există în marile oraşe europene. Acest autobuz va deservi ca arie de circulaţie zona centrală, pentru a arăta că acest oraş susţine dimensiunea modernă, susţine inovarea şi inteligenţa artificială, pe care nu o vom putea evita. Va fi un mijloc de mobilitate a viitorului acest transport autonom şi sper ca anul viitor să îl vedem pe străzile Clujului", a declarat, luni, primarul Emil Boc, citat de Agerpres.

Potrivit edilului  municipiului Cluj-Napoca, proiectul va fi realizat în parteneriat cu UTCN.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cluj-Napoca îşi doreşte să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce priveşte transportul public, după ce a fost primul oraş care a introdus în circulăţie autobuzele electrice", a mai precizat primarul Emil Boc.