Mircea Ursache, noul presedinte al Fondului Proprietatea

Mircea Ursache, noul presedinte al Fondului Proprietatea

Mircea Ursache (PSD) l-a inlocuit, de ieri, pe Alexandru Paunescu in functia de presedinte al Fondului Proprietatea, a declarat pentru EvZ directorul de comunicare al institutiei, Cristina Stihi. Decizia a fost luata aseara de membrii Consiliului de Supraveghere.

Ursache a fost numit membru in Consiliu in primavara acestui an, ocupand locul lasat liber de unul dintre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei.

Noul presedinte al Fondului, cunoscut de pe vremea cand era presedintele AVAS, este unul dintre membrii discreti ai PSD Ilfov si un membru important al Lojei masonice.

|ncepand din aceasta luna, functia de presedinte al Consiliului va reveni, prin rotatie, ficaruia dintre cei sapte membri ai Consiliului de Supravegere. Acestia urmeaza sa fie presedinti timp de cate o luna. Alexandru Paunescu va ramane in continure membru al forului de conducere al institutiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceilalti membri ai Consiliului sunt Jozsef Birtalan - presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (care va fi presedinte in ianuarie 2008), Catalin Doica - secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Bogdan Hutuc - vicepresedintele ANAF, Emanoil Negut - seful Autoritatii de Control a Guvernului Romaniei si Ingrid Zaarour - presedintele Autoritatii Nationale pentru Restuirea Proprietatilor.

Paunescu a fost numit presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea in mai 2006. La scurt timp, acesta a preluat si functia de director general al Fondului, la care a fost nevoit sa renunte la inceputul acestui an, in urma unor modificari aduse legii societatilor comerciale. Pana a ajunge presedintele FP, Paunescu a lucrat la BNR, unde a "aterizat" direct de pe bancile unei facultati particulare.

Schimbari in lant

La baza trecerii la conducerea prin rotatie a Consiliul de Supraveghere al Fondului sta ultima decizie a Adunarii Generale a Actionarilor, potrivit lui purtatorului de cuvant al institutiei. |n ultima AGA s-a decis si conducerea dualista a institutiei: separarea functiei de presedinte de cea de director general. Una dintre cauze: modificarile aduse legislatiei care reglementeaza activitatea societatilor comerciale.

Urmeaza si alte schimbari: “Exista un proces de reasezare a intregului management de la Fondul Proprietatea. (...) Consiliul de Supraveghere trece mai in spate si se intareste conducerea executiva”, a explicat directorul de comunicare al isntitutiei. O parte din functiile Consiliului de Supraveghere trec in mana directorului general al Fondului. |n prezent institutia nu are un angajat care sa ocupe aceasta functie. Directorul general adjunct, Daniela Lulache, este persoana care tine loc si de director general pana la numirea unui director "plin".