Alonso, mai tare ca ploaia

Alonso, mai tare ca ploaia

Pilotul spaniol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Europei, a zecea etapa a Campionatului Mondial, desfasurata ieri, pe circuitul de la Nurburgring.

Ibericul a fost urmat de brazilianul Felipe Massa (Ferrari) si de australianul Mark Webber (Red Bull).

Prima surpriza a cursei a aparut in turul al doilea, cand finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a intrat la boxe, iar debutanul Markus Winkelhock (Spyker) a devenit lider.

La intrarea in turul al treilea, natura s-a dezlantuit, ploaia transformand pista intr-o adevarata pisicina. Cinci piloti, printre care si britanicul Lewis Hamilton (McLaren), au iesit in decor la primul viraj, iar italianul Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso) s-a ciocnit cu una dintre macaralele aflate pe marginea circuitului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cursa a fost oprita, monoposturile ruland in spatele masinii de interventie pana cand conditiile meteo s-au imbunatatit. Pilotii au pornit in ordinea in care se aflau in momentul opririi cursei.  

Raikkonen n-a reusit sa treaca linia de sosire, ramand fara benzina in turul 35, iar Lewis Hamilton - victima unui teribil accident sambata, in calificari - s-a clasat pe locul noua.

In urma victoriei, Alonso a acumulat 68 de puncte in clasamentul pilotilor, condus in continuare, cu 70 de puncte, de Hamilton. Pe pozitia a treia se afla Massa, cu 59 de puncte. La constructori, podiumul arata astfel: 1. McLaren - 138 de puncte, 2. Ferrari - 111 puncte, 3. BMW Sauber - 61 de puncte.