"Joga Bonito" se intoarce: Brazilia, in semifinale

"Joga Bonito" se intoarce: Brazilia, in semifinale

Reprezentativele de fotbal ale Braziliei si Uruguayului s-au calificat, sambata noapte, in semifinale la Copa America, faza a competitiei in care se vor intalni intre ele.

Brazilia si-a regasit apetitul pentru fotbalul ofensiv, acel incantator „joga bonito” cu care a cucerit cinci campionate mondiale. „Selecao” a spulberat Chile, scor 6-1. Uruguay, dubla campioana mondiala, s-a distrat cu Venezuela, de care a trecut la pas, scor 4-1.

Brazilia a dat peste nas tuturor criticilor care s-au repezit sa desfiinteze formatia antrenata de fostul mijlocas defensiv Carlos Dunga, acuzat pentru stilul pragmatic abordat.

Victoria cu Chile i-a dat lui Dunga prilejul sa se explice: „O echipa ideala se formeaza cu pasi marunti, putin cate putin. Cu fiecare etapa ne straduim mai mult si folosim fiecare jucator la locul potrivit, in functie de caracteristicile sale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

In schimb, omologul sau chilian, Nelson Acosta, era atat de ravasit la finalul partidei, incat nici nu mai stia ca echipa sa a marcat. „Toti am gresit, fiecare trebuie sa-si asume vina pentru felul in care a contribuit la acest 6-0 penibil”, a spus Acosta, ignorand golul, altfel splendid, izbutit de Suazo (76).

In ciuda entuziasmului din tabara braziliana, Dunga si-a avertizat elevii: „Trebuie sa muncim si mai mult ca sa invingem Uruguay si sa ajungem in finala”. Semifinalele vor avea loc miercuri si joi.

COPA AMERICA

Sferturi de finala

Brazilia - Chile........................................6-1Juan (17), Julio Baptista (23), Robinho (28, 50), Josue (69), Vagner Love (85) / Suazo (76)

Uruguay - Venezuela...........................4-1Forlan (39 si 90·2), Garcia (65), C. Rodriguez (87)/ Arango (41)

> Azi-noapte s-au disputat meciurile Mexic - Paraguay si Argentina - Peru.