Violente in suburbiile Parisului

Violente in suburbiile Parisului

Zeci de vehicule incendiate si diverse incidente au fost semnalate ieri seara la periferia Parisului dupa anuntarea victoriei lui Nicolas Sarkozy la alegerile prezidentiale din Franta, informeaza AFP.

Cateva zeci de vehicule, precum si cateva containere cu pubele de gunoi au fost incendiate in diverse departamente aflate in afara Parisului.

Politia a facut circa zece arestari la Val-de-Marne si  Val-d'Oise (nord si sud-est).

Pe de alta parte, in Hauts-de-Seine (vest), politia a semnalat "deplasari ale unor grupuri de tineri, echipati cu bate de baseball, in intreg departamentul". La Asnieres-sur-Seine, sediul unei asociatii a ars din motive deocamdata necunoscute.

Ne puteți urmări și pe Google News

In Essonne (sud), au existat doua incercari de incendiere, "fara consecinte grave" intr-un centru de distractii si la o scoala.

Un important dispozitiv politienesc a fost desfasurat la Paris si in suburbii ca masura de precautie in eventualitatea izbucnirii unor violente in special la periferia capitalei, unde s-au inregistrat revolte la sfarsitul anului 2005.

Atunci, mai mult de 10.000 de vehicule si sute de cladiri publice au fost incendiate in cursul acestor violente care au durat cateva saptamani.

Sarkozy nu este agreat de o mare parte dintre tinerii de origine straina de la periferiile defavorizate, pe care i-a calificat drept derbedei si a promis sa "curete" cartierele sensibile.

Incaierari au izbucnit duminica seara intre tineri manifestati ostili lui Sarkozy si politie la Paris, dar si in vestul Frantei, la Nantes, precum si la Lyon, in centru-est.

Cititi si Sarkozy, presedinte