Liga I, cu "derbedeu" în frunte

Liga I, cu "derbedeu" în frunte

Cu o echipă formată din jucători autohtoni şi un antrenor care munceşte englezeşte, ialomiţenii se uită de sus la granzii din Bucureşti.

Unirea Urziceni a reuşit sâmbătă seară cea de-a şasea victorie consecutivă din această ediţie de campionat, învingând, scor 2-1, Rapidul, în Giuleş ti. După acest succes, ialomiţenii au prins curaj şi vor să se autodepăşească în jocul de joi, cu Hamburg, din turul întâi al Cupei UEFA. „Un egal la Hamburg ar fi ideal. Pentru asta trebuie să jucăm un pic mai bine decât cu Rapid“, ne-a declarat ieri Marius Bilaşco, autorul primului gol din jocul cu giuleştenii.

Bilaşco şi Mara (celălalt marcator din tabăra Unirii Urziceni) i-au dedicat golurile reuşite sâmbătă portarului rapidist, Daniel Coman, care nu a fost inclus în lot nici de această dată: „Am dat acel gol şi pentru Coman. Sper că l-am ajutat“, a mai spus Bilaşco. Execuţia acestuia, din minutul doi, l-a prins nepregătit pe Urko Pardo, titularul dintre buturile Rapidului, spre nemulţumirea lui George Copos. „Peseiro nu are postul ameninţat, dar răspunde pentru jucătorii transferaţi la cererea lui“, a spus fostul vicepremier, cu referire directă la Pardo, care a gafat şi la precedentul meci, cu FC Timişoara.

DAN, NUMBER ONE

Marea Unire de la Urziceni

Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, recent inclus de selecţionerul Victor Piţurcă în oala cu derbedei, este omul momentului în fotbalul românesc, reuşind să facă dintr-o echipă „de desculţi“, o formaţie care are tot dreptul să stea în fruntea clasamentului. „A fost un meci pe care l-am dominat din primul până în ultimul minut. E primul succes important pentru noi în acest campionat, dar nu ne gândim la titlu. Dacă terminăm între primele şase echipe sunt mulţumit“, a spus Petrescu la finalul partidei din Giuleşti. Rada e dezamăgit de Rapid

Fostul fotbalist de la Chelsea nu a stat pe bancă la meciul cu Rapid, fiind suspendat. El a dialogat tot timpul cu Mihai Stoica, preşedintele Unirii Urziceni, care a jucat rolul de tehnician. „Meme“ nu a putut rata momentul de a se da încă o dată în spectacol, la finalul jocului fiind foarte aproape să o încaseze de la Nae Manea, administratoruldelegat al Rapidului, care a considerat că bucuria rivalului său îi incita la violenţă pe fanii rapidişti. Manea i-a pus mâna în gât lui Stoica, cei doi fiind despărţiţi de oamenii de ordine. Marian Rada, cel care a fost antrenorul principal al Rapidului în finalul campionatului trecut, s-a aflat în Giuleşti sâmbătă seară, urmărind jocul alături de Răzvan Lucescu, tehnicianul echipei FC Braşov.

„E clar că ceva nu e în regulă cu echipa. Nu vreau eu să spun ce. Dacă aş vorbi, ar însemna să critic, aşa că mai bine tac. Cu Wolfsburg or să aibă viaţă grea. Wolfsburg e o echipă mai bună decât Nürnberg, cu care am jucat anul trecut în turul întâi al Cupei UEFA“, a spus Rada. Răzvan Lucescu a venit în Giuleşti la meciul Rapid - Unirea Urziceni pentru a studia jocul bucureş tenilor, cu care se întâlneşte în etapa viitoare. Conform lui Marian Rada, nici Lucescu junior nu a fost impresionat de jocul elevilor lui Peseiro.

Marius Bilaşco atacant la echipa Unirea Urziceni: "Un egal la Hamburg ar fi ideal. Pentru asta trebuie să jucăm un pic mai bine decât cu Rapid. Suntem debutanţi în cupele europene, dar sper să suplinim prin voinţă."

LIGA I

RAPID - URZICENI. . . . . . . . . . . . 1-2 Marcatori: Cesinha (58) / Bilaşco (2), Mara (73)

RAPID: Pardo 4 - Maftei 4, Fernandes 4, M. Constantin 4 (46, Lazăr 5), Perjă 4 - Cesinha 6, N. Grigore 5 (46, Pitbull 6), Spadacio 6, Herea 5, Cesar 6 (76, Vella) - Djalovici 4. Antrenor: Jose Peseiro.

URZICENI: Arlauskis 6 - Bordeanu 6, Mehmedovici 6, Galamaz 6, E. Nicu 5 - I. Apostol 6, T. Bălan 6, R. Pădureţu 6, Mara 7 - Bilaşco 7 (90, Dănălache), Onofraş 6 (81, Todoran). Antrenor: Dan Petrescu.

Stadion: „Giuleşti - Valentin Stănescu“; Spectatori: 10.000; Arbitri: C. Balaj 6 - C. Nica 6, Z. Szekely 6

Ne puteți urmări și pe Google News