China, opt medalii din opt posibile la tenis de masă

China, opt medalii din opt posibile la tenis de masă

Chinezii au luat aurul pe echipe şi apoi şi-au împărţit medaliile în întrecerile individuale de tenis de masă programate la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Echipa feminină a zburdat în meciurile de la această ediţie a Jocurilor Olimpice, câştigând toate disputele cu scorul de 3-0. Victime: Croaţia, Republica Dominicană, Austria, Hong Kong şi Singapore, medaliata cu argint.

Băieţii au imitat întocmai parcursul fetelor şi nu au cedat niciun set în meciurile împotriva Greciei, Australiei, Austriei, Coreei de Sud şi Germaniei, medaliata cu argint.

Competiţiile individuale au fost dominate clar de jucătorii chinezi, care au cucerit toate cele şase medalii puse în joc.

Ne puteți urmări și pe Google News

La feminin, Yining Zhang şi-a adăugat în palmares al doilea titlu olimpic la simplu, după cel cucerit acum patru ani, la Atena. Campioana olimpică de la Sydney 2000, Nan Wang, a cucerit medalia de argint la Beijing. Bronzul olimpic a ajuns la o altă chinezoaică, Yue Guo.

La masculin, lupta pentru aur s-a dat între primii doi favoriţi ai concursului, Lin Ma şi Hao Wang. A câştigat primul, la capătul unui meci extrem de spectaculos, chiar dacă Ma a câştigat detaşat, scor 4-1. Bronzul olimpic a fost câştigat de Liqin Wang, care a repetat performanţa de la Atena.