Aventurile neobositului Rick O'Connell continuă cu o explozie de efecte speciale şi personaje noi în "Mumia: Mormântul Împăratului Dragon".
Unul dintre cele mai aşteptate blockbustere ale anului, „Mumia: Mormântul Împăratului Dragon“, îşi are premiera românească pe 8 august, expunându-şi publicul la toate efectele şi excentricităţile pe care un buget de 145 de milioane de dolari le poate produce. Nimic, oricât de ciudat, nu a fost lăsat pe-afară de regizorul Rob Cohen, nou în experienţa „Mumia“ şi cel care a dus brandul în altă direcţie decât acesta mergea. Han şi războinicii de teracotă Schimbarea regizorului se resimte de altfel puternic, căci, dacă pentru primele două părţi, „Mumia“ (1999) şi „Mumia Revine“ (2001), a fost preferat Stephen Sommers, pentru al treilea „episod“ din păţaniile mumiei a fost contractat Rob Cohen, cunoscut pentru filmele „Furios şi iute“ şi „Stealth“.
Partea a treia a „Mumiei“ îşi poartă acţiunea în Asia, acolo unde O’Connell o combate cu toate forţele pe mumia resuscitată a împăratului Han (rol deţinut de Jet Li), într-o luptă epică cei duce pe susţinătorii lui Rick taman în catacombele Chinei antice, în cumpliţii munţi Himalaya. Alături de Rick stau Alex (Luke Ford), fiul mult crescut şi la fel de descurcăreţ ca şi părinţii săi, soţia Evelyn (de această dată Maria Bello, în trecut Rachel Weisz) şi fratele acesteia, speriosul, dar foarte amuzantul Jonathan (John Hannah). Mumia cu care se luptă trupa este trezită dintr-un blestem de 2.000 de ani, în care a fost cufundată împreună cu armata sa de 10.000 de luptători de vrăjitoarea Zi Juan (Michelle Yeoh), şi este mai rea decât tot ce au înfruntat până acum. Vinovat de aducerea la viaţă a cumplitei creaturi e tânărul Alex O’Connell, iar pentru înlăturarea pericolului trebuie să apeleze la singurele persoane care cunosc mai multe decât el despre cum să culci înapoi mumii: părinţii săi. Dacă vreţi informaţii suplimentare despre războinicii din teracotă, folosiţi în scenariu, puteţi urmări un documentar difuzat luni de Viasat History. O „mumie“ schimbată Din păcate, tot încercând să aducă „Mumia“ la nivelul celorlaltor filme de aventuri care au invadat marele ecran, producătorii, regizorul şi scenaristul au lovit exact în ceea ce diferenţia producţia, în marele şi poate singurul său avantaj. La a treia sa parte, „Mumia“ s-a transformat într-un amalgam de personaje ciudate, animat de efecte speciale care pot să se întreacă oricând cu acelea din „Batman“ sau „Troia“. Însă, iniţial, nu despre asta era vorba. Nu despre efecte ucigătoare, bătălii antologice şi duşmani mistici, ci despre plăcerea de a filma, joaca de-a eroul şi distracţie. Fondul e, desigur, unul al acţiunii, cu mesageri resuscitaţi ai unei lumi moarte de mii de ani, numai că punerea în scenă a avut ceva aparte, simpatic, cireaşa de pe tort fiind umorul remarcabil. „Mumia 3“ şi-a schimbat total traiectoria, lucru vizibil încă de la a doua sa parte, „Mumia Revine“, şi singurele elemente care le mai leagă sunt actorii Brendan Fraser şi John Hannah.
„Mumia 3“ se luptă destul de strâns în box-office cu «Cavalerul negru» Christian Bale şi cu „Jokerul“ Heath Ledger. În weekendul anterior, cele două producţii au ocupat locul 1 şi 2 la încasări, cu 43,8 milioane de dolari („Cavalerul negru“) şi 42,5 milioane („Mumia 3“).