Australia, sub asaltul OZN-urilor

Australia, sub asaltul OZN-urilor

Silenţioase sau zgomotoase, misterioasele corpuri au fost văzute în ultima vreme de numeroşi martori. Unii le-au şi fotografiat.

Australia cunoaşte de aproape trei luni un val de semnalări privind apariţia unor Obiecte Zburătoare Neidentificate, concentrate în Teritoriul de Nord. Numeroşi martori - comunităţi întregi, simple cupluri, politicieni şi sceptici - au tras semnale de alarmă şi au cerut lămuriri autorităţilor, care însă nu au putut oferi explicaţii. Silenţioase sau zgomotoase, mari sau mici, OZNurile văzute în Northern Territory au pus serios oamenii pe gânduri.

Primul din recenta serie de evenimente s-a produs în luna mai, când cinci mineri au observat un obiect strălucitor trecând în mare viteză, absolut silenţios, deasupra locului lor de muncă, pe când se pregăteau să intre în schimbul de noapte.

„Ne-a dat cu totul peste cap“

Ne puteți urmări și pe Google News

Arnold Murray, 32 de ani, muncitor de întreţinere în mină, spune că obiectul părea un avion în curs de aterizare, numai că la o altitudine ceva mai mare faţă de sol şi complet silenţios. „Nu era avion, nu era elicopter şi - pentru că ne-am interesat - nicio aeronavă militară nu zbura la acea vreme în zonă. Ne-a dat cu totul peste cap“, spune Murray.

O purtătoare de cuvânt a armatei australiene, Kelly Cooper, a confirmat că în regiunea Groote Eylandt, unde se află mina Gemco, nu a existat în acea zi niciun aparat de zbor militar. Cooper a adăugat, de asemenea, că nici Marina Militară australiană nu a avut vreun avion sau navă mai aproape de 320 de kilometri de locul cu pricina.

Orăşelul îngrozit

Mica localitate Marlinja (730 km sud de capitala locală Darwin), cu numai 112 locuitori, a fost îngrozită la finele lunii iunie de ceea ce au părut să fie trei aparate de zbor „nemaivăzute“ - dar în acest caz foarte zgomotoase.

„Sunetul era absolut oribil. Era ca şi cum ceva s-ar fi aflat imediat deasupra noastră. Era întuneric beznă şi auzeam zgomotul foarte clar. Am crezut iniţial că este un avion cu reacţie, dar după aceea am văzut trei lumini distincte care se apropiau, iar zgomotul creştea în intensitate. Pământul începuse să tremure sub noi, aşa că ne-am ascuns în case“, povesteşte Janie Dixon, una dintre localnice. OZN-urile, pe care cei mai temerari le-au întrevăzut, dar nu le-au putut fotografia, au survolat orăşelul aproape două ore, timp în care liniile telefonice au fost moarte.

Picaj pe autostradă

Cuplul de pensionari Lawrie şi Gwen Fuchs se întorcea acasă pe autostrada Barkly, când un OZN cu diametrul de aproximativ 6 metri a plonjat asupra maşinii lor, făcând de asemenea un „zgomot extrem de intens“. „Străfulgerarea argintie“, cum a numit-o Lawrie Fuchs, 70 de ani, a „părut că loveşte maşina“, atât de aproape a trecut de acoperişul autovehiculului. „Am văzut multe la viaţa mea, dar aşa ceva nu. Nu prea vorbesc despre asta; oamenii tind să nu mă ia în serios“, declară pensionarul.

SURPRIZĂ

Instantanee şi politicieni

Alan Ferguson nu a ştiut că a reuşit să fotografieze un OZN până nu şi-a developat fotografiile făcute la începutul lunii iulie, în zona Acacia Hills. Surpriza pe care a avut-o abia acasă l-a extaziat. „De multă vreme văd aceste obiecte ciudate şi minunate, dar nimeni nu m-a crezut până acum“, spune Ferguson. Obiectul suprins de el, de culoare gri închis, a fost văzut câteva zile mai târziu şi de politicianul independent Gerry Wood, care se descrie a fi un „sceptic până în măduva oaselor“. Wood spune că obiectul se mişca „fenomenal de repede“, dar nu liniar, motiv pentru care nu crede că putea fi avion sau un meteorit.