Oprescu şi Piedone au ieşit la plimbare în oraş. Separat

Oprescu şi Piedone au ieşit la plimbare în oraş. Separat

Primarul general a inspectat parcurile şi ştrandurile, edilul sectorului 4 - căminele de copii şi de bătrâni. Ambii au făcut promisiuni de sezon: internet gratis, apă şi aer condiţionat.

Cei mai noi primari ai Capitalei au ieşit ieri în oraş ca să-şi testeze noile puteri. Primarul general Sorin Oprescu a fost la ştrand, iar Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, a vrut să vadă cum trăiesc pe caniculă copiii şi bătrânii din cămine.

Ambii au avut surprize, dar numai Piedone s-a manifestat plenar, destituindu-l pe directorul administrativ al Căminului Sfântul Luca.

Oprescu a rămas la faza declaraţiilor prudente - „vom verifica să vedem ce se poate face“ - şi a promisiunilor electorale - internet gratis în parcuri şi tonete colorate de îngheţată. Căprioarele mai aşteaptă. Plimbări gratis în reţea

În Parcurile Herăstrău, Cişmigiu, Carol şi Tineretului vor fi zone cu internet wireless de săptămâna viitoare, a decretat ieri Sorin Oprescu, după ce a ieşit din discuţia avută cu şeful parcurilor şi lacurilor din Bucureşti.   „În urmă cu patru zile, am discutat cu cei care au un program în sensul ăsta, Capitala IT... şi aveau trecut ca termen pentru asta anul 2013. Am zis că e o cifră greşită, noi nu mai avem atâta timp să aşteptăm. Aşa că într-o perioadă acceptabilă, cu soare afară şi timp frumos, elevii de la Lazăr şi Şincai să-şi poată manevra laptopurile prin parc“, a introdus astfel Oprescu un nou termen de execuţie în administraţia bucureşteană: „Perioadă acceptabilă, cu soare afară şi timp frumos“.

Dacă tot bagă internet gratis în parcuri, primarul s-a gândit să-l asezoneze cu îngheţată, aşa că a anunţat că vrea să vadă, în acelaşi termen generos de implementare, şi tonete colorate cu vânzători ambulanţi de îngheţată pe alei.

Dacă ar mai fi rămas un pic în funcţie şi consilierul PDL Romeo Pop, din mandatul lui Videanu - care declarase că parcurilor bucureştene le lipsesc taman cabinele de făcut sex -, situaţia ar fi stat astăzi mult mai bine în domeniul horticultor al Capitalei. Povestea „Construcţiile din parc“ se întoarce

Restaurantele, terasele şi chiar vilele construite în parcuri au fost un cal bun de bătaie pentru toţi candidaţii la primărie, inclusiv pentru fostul primar general, care promisese anul trecut pe vremea asta curăţarea parcurilor de terasele ilegale. Tema „construcţiile din parc“ se întoarce, aşadar, şi în mandatul lui Oprescu. El a promis, ieri, că va lua la verificat toate autorizaţiile pe baza cărora s-au făcut respectivele construcţii în ultimii ani. „Atât de tare au fost împărţite parcurile, fie pe la sectoare, fie pe la diverse instituţii, încât nimeni n-a mai ştiut ce se întâmplă cu ele şi fiecare a zis «lasă că face celălalt». Asta a dat naştere şi la abuzuri de genul retrocedărilor pe tăcute. După 4-5 ani de procese s-au făcut restituiri, iar presa a aflat abia când clădirile au fost ridicate. De aceea am cerut reverificarea aprobărilor de construcţii în parcuri din ultimii ani, deoarece principiul retrocedărilor şi apoi construirii în parcuri mi se pare complet greşit“, a explicat edilul-şef.

Sorin Oprescu, medic şi primar general al Capitalei: "Mâine (azi - n.r.) merg în celelalte ştranduri din Capitală. Mă preocupă siguranţa sanitară a oamenilor care vin acolo, salvamarii şi amenajă rile. Dacă tot le ţinem deschise peste noapte... " Pielea căprioarei de la Esplanada

Căprioare, un mic lac şi multă verdeaţă, promitea Oprescu în campania electorală că va face pe ruina din inima oraşului, pe care guvernul intenţionează de ani de zile să facă megaproiectul imobiliar Esplanada. În clipurile electorale, Oprescu era de neclintit, chiar dacă i se spunea că respectivul teren, situat în apropierea Pieţei Unirii, nu e în curtea primăriei, şi deci nu ţine de el ca să-l populeze cu căprioare.

La nici o săptămână de la instalare, primarul s-a izbit de realitate: „Esplanada aparţine din păcate Ministerului Transporturilor, iar primăria are două hectare care reprezintă fostele drumuri din zonă. Rămâne de discutat ideea de a transmite zona în administrarea Primăriei Capitalei pentru a putea face ceva acolo“, a răspuns evaziv Oprescu la întrebările de ieri ale ziariştilor. Greu de crezut că guvernul va fi de acord să dea un teren care valorează cel puţin 4.000 de euro/mp, pentru pielea căprioarelor vândută în campanie de Oprescu alegătorilor.

FORŢA PIEDONE Capete tăiate în sectorul 4 De cum a pus piciorul în Căminul Sfântul Luca, din sectorul pe care-l administrează, Piedone a simţit că se sufocă. Tocmai când se întreba de ce stau bătrânii întinşi pe jos, ca leşinaţi, a aflat că aparatele de aer condiţionat erau oprite, ca să se facă economie de curent. Oamenii n-au avut nici curajul să i se plângă prea tare edilului de la sectorul 4, că el a şi aflat că, din cei doi litri de apă pe care bătrânii ar fi trebuit să-i primească zilnic pe caniculă, li se dădea doar un sfert. „Restul se poate completa de la robinet“, i s-a răspuns. Ca urmare, cel care s-a făcut vinovat şi de lipsa aerului, şi de penuria de apă, şi-a văzut într-o clipă capul unde-i stăteau şi picioarele... Piedone l-a destituit pe directorul administrativ al căminului şi i-a chemat azi la raport pe ceilalţi angajaţi ai centrului. Bătrânii au primit asigurări de la primar că vor fi tot timpul în atenţia lui şi că va face totul ca să le ofere condiţii de trai mai bun.

Ne puteți urmări și pe Google News