Interlop apropiat al PDL, arestat

Interlop apropiat al PDL, arestat

Sile Pietroi, unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope din Capitală, a fost arestat azi -noapte, la Giurgiu, de poliţiştii care au descins în locuinţa sa. Surse apropiate anchetei afirmă că Pietroi l-ar fi sponsorizat pe candidatul PDL la Primăria Sectorului 1, Răzvan Murgeanu.

Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, a fost prins  în jurul orei 2:00, în apropierea locuinţei unui cunoscut al acestuia din Giurgiu, după ce a fost urmărit mai mult timp de echipaje de poliţie, forţele de ordine fiind nevoite să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l opri pe acesta.

Cămătărie, tortură, tâlhării, sechestrări de persoane, lupte de stradă, „afaceri“ imobiliare ilegale. Acestea sunt doar câteva dintre „îndeletnicirile“ uneia dintre cele mai temute reţele interlope din Capitală şi din judeţul Ilfov.

Nu mai puţin de 16 dintre membrii grupului au fost reţinuţi, ieri, de procurorii şi poliţiştii bucureşteni, care au descins, la primele ore ale zilei, în locuinţele infractorilor. Deşi monitorizat timp de mai bine de o jumătate de an şi cercetat deja în nouă dosare penale, liderul grupului, Vasile Fierbântu, mai cunoscut drept „Sile Pietroi“, a reuşit să fugă din vila sa, situată în comuna ilfoveană Glina, cu doar câteva zeci de minute înainte ca trupele speciale ale poliţiei să descindă în locuinţa lui.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca Pietroi să fi fost avertizat despre iminenta sa reţinere, date fiind relaţiile sale nu doar cu politicieni importanţi, dar şi cu oameni ai legii din Ilfov. „I s-a mai pregătit un flagrant cu doar câteva luni în urmă, însă a fost avertizat şi atunci şi întreaga «operaţiune» a căzut. De aceea, nu excludem posibilitatea să fi existat scurgeri de informaţii chiar din interiorul poliţiei. Acum suntem siguri că va încerca să părăsească ţara“, au precizat, ieri, surse judiciare. Interlopul a fost prins azi-noapte. „Pietroi, un fel de prefect“ „Sile Pietroi este un fel de prefect în Ilfov. Pe lângă vila impunătoare are şi o fermă la Glina, iar câştigurile provenite din «afacerile imobiliare» ilegale pe care le-a derulat şi în Capitală, în special în cartierul Pantelimon, i-au permis să cumpere pe oricine. Aşa şi-a atras «locotenenţii», aşa şi-a îmbunătăţit relaţiile chiar şi cu politicieni locali“, au adăugat sursele citate. Potrivit acestora, Sile Pietroi şi „locotenenţii“ săi (Dan Florin Auraru, Ion Migdal, Sandu Hingheru, Gică Pârvulescu, zis «Gică Boxeru», sau Daniel Niculae, zis «Dan Tramvai») şi-au început afacerile ilegale în 2005, după arestarea membrilor clanului „Cămătaru“.

Mare parte a veniturilor fabuloase le-au obţinut prin şantaj şi sechestrări de persoane. „Practic, îşi urmăresc victimele, pe majoritatea dintre acestea racolându-le din cazinourile bucureştene. Sunt jucători înrăiţi care au acceptat să fie împrumutaţi cu sume importante de oamenii lui Pietroi pentru a continua să joace la ruletă. Odată ce primeau banii, infractorii le puneau în vedere să returneze într-o perioadă foarte scurtă datoria cu tot cu dobândă, care, de cele mai multe ori, depăşea chiar suma împrumutată.

Dacă victimele nu făceau rost de bani, erau răpite, sechestrate şi torturate până când acceptau să le cedeze interlopilor tot ce aveau în proprietate - imobile, terenuri, maşini. Una dintre victime a ajuns până acolo încât le-a cedat o maşină care nici măcar nu era a sa“, au precizat anchetatorii. Alt gen de „afaceri“ ale reţelei conduse de Sile Pietroi sunt înşelăciunea şi şantajul. De altfel, oamenii legii au ajuns la interlopi în urma plângerii depuse de una dintre victime pe 2 octombrie anul trecut.

„Este vorba despre un bucureştean pe care Sile l-a convins să-i cedeze un leasing pentru şase autoturisme Renault Clio. După ce a folosit maşinile fără să achite nicio rată, Pietroi l-a obligat pe bărbat să achite leasingul. Paguba a fost estimată de bucureştean la 200.000 de lei. Pentru a se asigura că acesta nu va depune plângere la poliţie, oamenii lui Pietroi l-au urmărit o perioadă pas cu pas - acasă, la cumpărături, la întâlnirile cu familia“, au completat oamenii legii. ÎN SLUJBA PDL Servicii pentru candidatul Murgeanu „Vom ancheta implicarea reţelei interlope conduse de Sile Pietroi în prestarea unor servicii pentru politicieni, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale“, a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, procurorul de caz Maximilian Bălăşescu. Deşi magistratul a refuzat să divulge apartenenţa politică a celor care ar fi beneficiat de ajutorul lui Pietroi, surse judiciare au precizat că este vorba despre liderul filialei PDL din sectorul 1 al Capitalei, Răzvan Murgeanu, dar şi despre membrii PDL ai filialei judeţene Ilfov.

„Există la dosar o serie de probe din care ar reieşi că membrii reţelei ar fi contribuit cu bani în campania electorală pentru Murgeanu - cu care Sile Pietroi nu doar că s-a întâlnit de mai multe ori, dar a şi discutat la telefon în câteva rânduri - pentru candidaţii partidului la primării şi consilii în Ilfov, şi pentru susţinerea primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă“, au arătat sursele citate. Deşi EVZ a intrat în posesia unor fotografii care fac dovada întâlnirilor dintre Murgeanu şi Sile Pietroi, liderul PDL neagă faptul că l-ar fi cunoscut vreodată pe acesta.

„Nu îl cunosc pe acest om. Nu ştiu cine e. Cred că am vorbit cu peste 50 de ţigani în campanie. Dar cu acest Pietroi nici vorbă să fi colaborat şi nici n-a sponsorizat campania PDL. Iar în poză sunt cu un băiat Titi numai-ştiu-exact-cum care a venit să-mi spună cum mi s-au tăiat bannerele“, a declarat, ieri, Răzvan Murgeanu.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 09:27

Vezi galerie foto

Ne puteți urmări și pe Google News