Spania, calificată în "sferturi"

Spania, calificată în "sferturi"

Încântătoare în faţa Rusiei, în primul meci la Euro 2008, Spania a câştigat abia în minutele de prelungire derby-ul grupei D, disputat împotriva Suediei, pe stadionul Tivoli din Salzburg.

SUEDIA - SPANIA 1-2. Au marcat: Ibrahimovici (34) / Torres (15), Villa (90+2)

Spaniolii au început mai bine meciul şi, după câteva faze periculoase la poarta lui Isaaksson, Fernando Torres a înscris în minutul 15, după o centrare inspirată a lui David Silva.

Suedezii au rămas însă concentraţi la joc şi au jucat multe baloane pe Zlatan Ibrahimovici, aşteptând o atingere de geniu de la acesta. Şi Zlatan nu a dezamăgit. A preluat perfect o centrare, l-a întors pe Sergio Ramos şi a tras pe sub Casillas.

Ne puteți urmări și pe Google News

În a doua repriză, Suedia a reuşit să ţină mingea departe de poarta lui Isaaksson, dar apărarea a dat greş tocmai în minutele de prelungire. Pasă de peste 50 de metri a unui fundaş spaniol, Melberg şi Hansson nu reuşesc să respingă, mingea ajunge la Villa, care îl bate pe Isaaksson cu un şut plasat.

Grupa D mai programează astăzi, cu începere de la ora 21.45, meciul Grecia - Rusia. COMENTARIUL MECIULUI Final de meci la Innsbruck şi Spania câştigă prin golul marcat în minutele suplimentare de David Villa.

Min 90+2. GOOOLLL SPANIA!! Villa înscrie după o greşeală enormă a fundaşilor suedezi. Villa are patru goluri marcate în două meciuri.

Min 90. Şut Fernando Torres, prins de Isaaksson. Atacanţii spanioli nu găsesc cele mai bune soluţii la finalizare.

Min 87. Iese Larsson, intră Kallstrom. A alergat enorm atacantul de 36 de ani al suedezilor.

Min 82. Iese Elmander, intră Sebastian Larsson.

Min 80. Torres ţine prea mult de minge. Reuşeşte driblinguri superbe spaniolul, dar lipseşte pasa spre colegii săi din atac, Fabregas şi, mai ales, Villa.

Min 75. Ocazie pentru Spania la lovitura de cap a lui Sergio Ramos. Mingea ajunge la Senna, care greşeşte de puţin ţinta.

Min 70. Şut puternic al lui Senna şi Isaaksson respinge în lateral.

Min 66. Imensă ocazie pentru Spania. Sau, mai bine spus, ocazii. Villa, Torres şi Silva ratează pe rând şansa golului.

Min 65. Torres şutează de la 16 metri, dar mingea trece pe lângă poarta suedeză.

Min 60. Dublă schimbare la spanioli. Intră Fabregas şi Cazorla în locul cuplului de mijlocaşi Xavi - Iniesta.

Min 56. Lovitură liberă periculoasă a spaniolilor, bate bine Xavi, dar Melberg respinge pe spate în corner.

Min 54. Svensson primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Silva.

Min 52. Marchena vede cartonaşul galben după un fault dur la Elmander. Vârful suedez reuşise să treacă în viteză de Marchena şi putea ajunge într-o poziţie foarte periculoasă.

Min 50. Spania atacă insistent la poarta lui Isaaksson. Silva şi Villa combină superb la marginea careului suedez, dar ultimul nu reuşeşte şutul.

Min 46. A început a doua repriză de pe stadionul Tivoli, special construit pentru Euro 2008.

Min 45. Final de primă repriză la Innsbruck. Am avut 45 de minute de fotbal frumos şi, mai ales, două goluri.

Min 44. Arbitrul întâlnirii nu dă penalty la căderea lui Silva în careul suedez. Min 37. Voleu de la marginea careului al lui David Villa, dar mingea este prinsă de Isaaksson.

Min 34. GOOOLLLL SUEDIA!! Ibrahimovici reuşeşte să preia o minge grea în careul Spaniei, îl driblează scurt pe Sergio Ramos şi îl învinge pe Casillas printr-un şut plasat. Portarul spaniol a atins mingea.

Min 30. Centrare lungă în careul spaniol, Elmander se înalţă şi loveşte mingea cu capul, dar execuţia atacantului nu prinde poarta lui Casillas.

Min 24. Prima schimbare a meciului. Intră Albiol în locul lui Carles Puyol, accidentat.

Min 22. Pasa perfectă a lui Ibrahimovici pentru Larsson, care încearcă lobul. Mingea trece peste poarta lui Casillas.

Min 16. Suedia are o mare ocazie la pasa lui Larsson pentru Elmander. Ultimul trage în plasa laterală a porţii lui Iker Casillas.

Min 15. GOOOLLLL SPANIA!!! Înscrie Fernando Torres după centrarea lui Silva. Torres a reluat în poartă cu talpa!

Min 8. Toate acţiunile Spaniei trec pe la Xavi şi Iniesta, doi mijlocaşi cu puternică tentă ofensivă. Ce echipă poate avea Spania dacă un fotbalist ca Cesc Fabregas este rezervă şi unul ca Raul nici nu a fost convocat.

Min 3. Situaţie bună şi pentru spanioli la o acţiune reuşită a lui Fernando Torres. Vârful Spaniei a centrat pentru Villa, dar mingea a fost respinsă de fundaşii suedezi.

Min 1. A început meciul de la Innsbruck. Ibrahimovici îl păcăleşte pe Puyol, dar nu reuşeşte şutul.

Spaniolii şi-au încântat fanii în primul meci din grupe, contra Rusiei, când David Villa o "triplă" şi Fabregas a închis tabela la scorul de 4-1 în prelungiri. Alături de Olanda - Franţa, Spania şi Rusia au oferit meciul cu cele mai multe goluri de la Euro 2008.

Suedia a avut un joc greu în faţa celebrei defensive a Greciei, fiind salvată de o invenţie a lui Zlatan Ibrahimovici, care a marcat probabil cel mai frumos gol de până acum al europeanului helveto-austriac.