Românce de top

Românce de top

Afaceristele s-au impus în topul Capital „100 Femei de succes“.

Ana Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC în România şi Republica Moldova, cea de care depind finanţările ce vin prin International Finance Corporation din partea Băncii Mondiale, este cea mai puternică femeie din ţară în anul 2007, potrivit topului „Capital 100 Femei de succes“, publicat astăzi împreună cu săptămânalul economico-financiar „Capital“.   Aflat la cea de-a cincea apariţie, clasamentul reuneşte personalităţi feminine care au obţinut performanţe remarcabile în afaceri, management, artă şi cultură, medicină, sport, politică sau diplomaţie. Anul acesta, în top au fost incluse 18 nume noi, însă lista înregistrează şi o absenţă notabilă: Nadia Comăneci, cea care anul trecut a ocupat primul loc în acest clasament.   În ediţia din acest an a „Top 100 Femei de succes“ predomină femeile de afaceri (33), urmate de cele care ocupă poziţii de top-management (31). O pondere importantă o deţin femeile din lumea artistică şi mass-media (câte 7), din lumea medicală (6), din cadrul profesiilor liberale (5) şi al organismelor internaţionale de renume (4). De asemenea, diplomaţia (2) şi sportul (2) au reprezentante de marcă în această ediţie. Politica şi educaţia sunt cele mai slab reprezentate în top.

Locul doi în top este ocupat de Virginia Gheorghiu, director adjunct al Băncii de Reconstrucţie şi Dezvoltare, o femeie care organizează activitatea acestei instituţii în 11 ţări, iar pe locul al treilea s-a clasat Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000.

Camelia Şucu, general manager al companiei Class Mob şi fosta soţie a omului de afaceri Dan Şucu, s-a clasat pe locul patru, apreciată pentru succesele de anul trecut, printre care lansarea magazinului monobrand „Class Mob“ - Natuzzi. Alte femei de succes care au reuşit să se claseze în primele zece sunt psihologul Aurora Liiceanu sau Cristina Copos, preşedintele CA Ana Pan şi director general al companiei Ana Co.

Ne puteți urmări și pe Google News