Premierul, sfatuit sa sesizeze CCR in cazul Norica

Fostul ministru al Justitiei sustine ca premierul ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai, dar si in legatura cu neconcordantele care i-au dat posibilitatea presedintelui de a face "toata aceasta tevatura".

"Eu sunt de parere, daca ar trebui din nou sesizata Curtea Constitutionala, sa fie sesizata si pentru faptul ca exista unele neconcordante intre ceea ce a dispus Curtea prin hotarare si motivarea respectiva care i-a dat posibilitatea domnului Basescu sa faca toata aceasta tevatura", a adaugat Tudor Chiuariu.

Intrebat cum de nu a fost facut publica si mapa sa profesionala, Tudor Chiuariu a spus ca pana acum, la adresa lui au fost facute doar atacuri politice, insa nu este exclus sa i se fabrice un dosar.

"Deocamdata la adresa mea au fost doar atacuri politice care s-au dovedit inconsistente, dar unii jurnalisti m-au avertizat in timpul mandatului ca unii dintre apropiatii doamnei Macovei tot pregatesc dosare, contacteaza doctori care m-au tratat in copilarie, asa ca probabil ca vom mai asista la astfel de atacuri", a declarat Chiuariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca argumentele sefului statului sunt doar pretexte, relevante pentru numirea unui ministru fiind proiectele acestuia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut, ieri, o intrevedere cu Norica Nicolai. Surse liberale sustin ca premierul intentioneaza sa sesizeze CCR, dar ar fi dorit sa aiba o noua runda de consultari cu vicepresedintii partidului. 

Cititi si:

Tariceanu nu vrea sa si-o asume singur pe Norica