A incendiat de trei ori locuinta fostei concubine

A incendiat de trei ori locuinta fostei concubine

Suparat ca a fost alungat de femeia cu care a trait 17 ani, Niculae Burceanu, de 47 de ani, i-a dat foc la apartament.

De trei ori in doua zile. Acum este arestat si risca pana la 15 ani de inchisoare. Fosta lui concubina, Luminita Leica, nu stie ca i-a fost incendiata casa pentru ca e plecata in judetul Bihor, unde a petrecut sarbatorile cu Gherasim Berari, barbatul pentru care l-a parasit pe Burceanu. Berari a fost in inchisoare pana acum doua saptamani pentru un omor comis in apartamentul incendiat. Victima: o alta femeie.      „La disperare am dat foc”     „Am fost suparat ca m-am despartit de concubina si la disperare am dat foc. Am stat 17 ani cu ea in aceeasi locuinta. Fostul ei barbat s-a eliberat. A avut un omor si s-au impacat”, povesteste Burceanu. Cei doi locuiau in apartamentul proprietate a femeii, de pe Bulevardul Gheorghe Lazar 13. Inainte de sarbatori, femeia i-a dus toate hainele intr-o magazie in Piata Iosefin si i-a spus ca nu mai are ce cauta la ea.

„Aceasta femeie a fost acum 20 de ani intr-un concubinaj cu un cetatean. El era insurat si si-a omorat nevasta. A facut inchisoare pentru asta. Dupa ce a plecat la puscarie ea si-a gasit pe barbatul care a dat foc si a trait cu el. Cand a iesit din puscarie, primul barbat a venit la ea si l-au dat afara pe acesta. L-au dat afara si au plecat sa petreaca Revelionul. In noaptea de Revelion, a venit parasitul, a spart geamul de la dormitor si a dat foc. Dupa ce au stins pompierii, dupa vreo doua ore, iar a intrat in bucatarie si a pus al doilea foc. Dupa doua zile, in 2 ianuarie, a venit iar si a dat foc la tot apartamentul”, povesteste Ioan Marinescu, presedintele asociatiei de proprietari.

Povestea crimei este cunoscuta in bloc. Un vecin, care nu a vrut sa ii apara numele in ziar, sustine ca a vazut totul cu ochii lui. „Aici, in apartamentul care a ars, a omorat-o pe femeia aceea. Am vazut tot. A taiat-o cu cutitul. Le placea la toti sa bea si la bautura au facut ce au facut”, povesteste vecinul.      Pagube de sute de mii de lei    Nicolae Burceanu a fost prins de Politie dupa ce a incendiat a treia oara apartamentul. „In 2 ianuarie, seara, a fost retinut in zona Piata Unirii, luandu-se masura retinerii in arest pentru 24 de ore”, declara Florin Huluta, purtatorul de cuvant al Politiei Timis. In paralel Parchetul de le langa Judecatoria Timisoara l-a pus sub acuzare pe acesta pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si distrugere prin incendiere, fapte pentru care pedeapsa este de pana la 15 ani de inchisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecatoria l-a arestat preventiv pentru 29 de zile. „Ne vom constitui parte civila pentru pagubele aduse asociatiei, casa scarii arsa, interfonul defectat si altele”, spune presedintele asociatiei. Romtelecom de asemenea ar putea sa se constituie parte civila pentru ca in urma incendiului s-a distrus un cablu telefonic, care a lasat fara ton peste o suta de abonati din zona.