Ce se mai scumpește în România! Seceta a făcut ca prețul să explodeze

Ce se mai scumpește în România! Seceta a făcut ca prețul să explodeze

Murăturile sunt la mare căutare, prețul lor fiind mai mare față de anul trecut din cauza secetei, gogonelele costand 5 lei kilogramul.

Murăturile sunt la mare căutare, prețul lor fiind mai mare față de anul trecut din cauza secetei. În Dobrogea, seceta a pârjolit legumele de toamnă, iar la piaţă au ajuns mai puţine şi mai scumpe decât anul trecut, anunță observator.tv .

Mulţi clienţi analizează cu mare atenție oferta , unii spunând că este mai avantajos să cumpere  conserve  decât pregătească murături acasă.

Că să aibă legume în septembrie, Ion Iacobescu, din localitatea Nisipari, județul Constanța,  le-a udat zilnic de la două fântâni din apropiere. În Dobrogea nu a mai plouat de mai bine de o lună de zile.Combustibilul folosit pentru a scoate apă cu motopompa l-a costat 100 de lei pe zi, la care se adaugă banii pentru cei trei muncitori pe fiecare îl plăteşte cu câte 80 de lei pe zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cele patru hectare cu roşii, ardei şi varză producătorul a cheltuit 20.000 de lei pe lună, adică 100.000 de lei în tot sezonul iar ca să-şi recupereze investiţia, a fost nevoit să crească preţul de vânzare al legumelor.Pentru cele patru hectare cu roşii, ardei şi varză omul a cheltuit 20.000 de lei pe lună, adică 100.000 de lei în tot sezonul iar că să-şi recupereze investiţia, a fost nevoit să crească preţul.În piaţă vinde gogonelele cu 5 lei, la un preț de două ori mai mare că anul trecut, varză o vinde cu 3 lei faţă de 2 lei, anul trecut iar ardeiul capia îl vinde cu 8 lei kilogramul.