Au semnat contractul, dar tratamentul non-interferon mai întârzie

Au semnat contractul, dar tratamentul non-interferon mai întârzie

„La 1 octombrie a fost semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, pentru pacienții cu fibroză F4”, a anunțat, în sfârșit, biroul de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

 

Dar, din păcate, pacienții nu vor avea încă medicamentul salvator. Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății abia acum compun criteriile după care vor fi selectați pacienții. După care bolnavii își vor reface dosarele. Dar nu oriunde.

Analizele, gratuit

Ne puteți urmări și pe Google News

„În maximum 10 zile lucrătoare, semnatarul contractului va comunica CNAS lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigațiile necesare a fi depuse la dosar. CNAS va posta pe siteul propriu lista acestor laboratoare”, explică reprezentanții CNAS. Apoi, dosarul va fi depus (de pacient) la casa de asigurări de sănătate cu care medicul său curant are contract. Aici, o comisie de experți pentru afecțiuni hepatice îl va analiza și va decide dacă primește sau nu tratamentul. Prescrierea și monitorizarea pacientului se vor face de către medici specialiști din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara și Oradea.