Liviu Dragnea, despre criza refugiaților:” Este important să negociem principiul cotelor voluntare” | ”LUMINI ȘI UMBRE”

Liviu Dragnea, despre criza refugiaților:” Este important să negociem principiul cotelor voluntare” | ”LUMINI ȘI UMBRE”

Într-un interviu acordat jurnalistului Dan Andronic, pentru emisiunea „Lumini și umbre”, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că România trebuie să negocieze cu UE principiul cotelor voluntare, așa cum a spus și președintele Klaus Iohannis.

„Cred că am spus-o primul dacă nu greșesc, că este important pentru noi să negociem principiul de cote voluntare(...)  Am văzut că și președintele are același punct de vedere și eu sper, îi doresc succes să negocieze foarte bine pentru țara asta. A spus un lucru foarte important, mulți îl știu, dar nu-l rostesc. Nu știe nimeni cât de mare va fi valul. Este Europa pregătită pentru a acționa la sursă, acolo de unde pleacă emigrația?”, a declarat Dragnea.

El a cerut ca serviciile secrete, Ministerul de Interne și „serviciile care țin de Președinție”, să facă o analiză a scenariilor posibile. „Politic,  se poate face să avem, să cerem, ca instituțile abilitate ale statului, și care sunt destul de profesioniste și foarte bine pregătite. Serviciile secrete, structurile ministerului de Interne, celelate structuri care țin de Președinție, să facă o analiză serioasă și o prognoză a unor eventuale scenarii, o analiză a ceea ce se poate întâmpla în continuare”, a mai arătat liderul PSD.

Emisiunea va fi difuzată şi, în reluare, duminică, de la ora 14.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA