Fără şantiere pe plajă, pentru confortul turiştilor

Fără şantiere pe plajă, pentru confortul turiştilor

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă care prevede interzicerea construcţiilor pe plaje în plin sezon estival.

Acestă interdicţie vine să completeze un şir mai lung impus prin Legea 597/2001.

"Ordonanţa de Urgenţă completează Legea 597/2001 care interzice, în perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecărui an, executarea lucrărilor de pregătire, reparare, curăţare a clădirilor, precum şi pe cele de reparare a străzilor, trotuarelor şi dotărilor tehnico-edilitare subterane şi aeriene în zona plajelor, legiuitorul omiţând să amintească în respectiva enumerare şi construcţiile noi", se precizează într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Măsura legislativă a fost adoptată pentru liniştea turiştilor, din punct de vedere al zgomotului, dar şi din punct de vedere estetic.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu completarea legislativă amintită, Ministerul Turismului rezolvă astfel o problemă pe care nu doar turiştii, ci şi autorităţile publice locale o considerau importantă, în contextual în care primăriile erau adesea depăşite de situaţiile create prin edificarea, în plin sezon, a unor construcţii pe plajele litoralului românesc", se arată în comunicatul Ministerului remis Mediafax.