Liga I, în continuare la GSP TV şi Antena 1

Liga I, în continuare la GSP TV şi Antena 1

Situaţia drepturilor TV pentru sezonul viitor al Ligii I la fotbal pare să se fi lămurit aseară, după ce RCS şi Antena 1 au achitat rata de 27 de milioane de euro, stipulată în contractul încheiat cu LPF.

Anunţul a fost făcut de Victor Ciutacu, redactor-şef la „Jurnalul Naţional”, ziar aflat în acelaşi trust cu Antena 1. În aceste condiţii, partidele din campionatul intern vor fi difuzate în continuare de posturile GSP TV şi Antena 1.

Situaţia a fost ţinută în suspans până aseară, Antena 1 solicitând o micşorare a sumei stabilite iniţial şi alimentând zvonurile conform cărora va încâlca înţelegerea. Reprezentanţii celor două companii implicate au încercat în zadar să-l înduplece pe Mitică Dragomir, preşedintele LPF, să accepte o diminuare a sumei şi au fost nevoiţi să achite rata de 27 de milioane de euro, pentru a putea păstra drepturile TV şi în sezonul viitor.   Dragomir: „Luni verific contul”

Dumitru Dragomir nu a confirmat că liga a primit cele 27 de milioane, motivând că nu şi-a verificat contul, ameninţându-i totodată pe cei de la Antena 1. „Am avut mai multe runde de negocieri, dar n-am ajuns la nicio înţelegere. Eu nu pot încălca sub nicio formă caietul de sarcini. Nu sunt dispus să fac nicio amânare, şi cu atât mai puţin să reduc din suma stabilită iniţial în contract. Nu vreau să mă dea în judecată posturile Kanal D şi Realitatea TV, care au pierdut licitaţia, şi să ajung astfel la puşcărie. Nu ştiu dacă au intrat banii. Dacă până luni nu apare suma în cont, voi anunţa o nouă licitaţie pentru drepturile TV”, ne-a declarat, aseară, Dumitru Dragomir.

Acesta a mai spus că există clienţi interesaţi să preia contractul privind drepturile TV: „Am două consorţii pregătite să ofere o sumă cel puţin la fel de mare. Unul este din România, iar altul - din străinătate”, ne-a mai spus „Corleone”.

Ne puteți urmări și pe Google News