Prunele uscate sunt cele care păstrează vitaminele și mineralele, fiind bogate în vitamina C și fier.
Astfel, sunt indicate în prevenirea și în tratarea anemiei feriprive, a cărei cauză este lipsa de fier din organism. Și cei care au probleme cu imunitatea pot consuma câte 100 de grame de prune uscate pe zi.
Potasiul previne
O sută de grame de prune conțin 210 mg de potasiu, un mineral esențial pentru o bună funcționare a inimii. Mai multe studii au arătat că potasiul previne hipertensiunea arterială și scade riscul de infract.
Totodată, datorită acidului propanoic pe care îl conțin fibrele insolubile din prune, acestea ajută și la scăderea colesterolului „rău“ din sânge, responsabil pentru unele afecțiuni ale inimii.
De asemenea, ajută la întărirea oaselor, datorită conținutului ridicat de vitamina K, cupru și de bor organic. De aceea, nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor, mai ales după ce trec de menopauză, când densitatea osoasă începe să scadă.